Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık, Tabiat Park´ının yok olmaması için direniyor

Ayvalık, Tabiat Park´ının yok olmaması için direniyor

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı sınırları içerisinde yapılması planlanan günübirlik tesisler için 11 Şubat 2020 tarihinde yapılacak ihale öncesi halktan yoğun tepki geldi.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı sınırları içerisinde yapılması planlanan günübirlik tesisler için 11 Şubat 2020 tarihinde yapılacak ihale öncesi halktan yoğun tepki geldi.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin´in çağrısıyla Bahçealtı Koyu´nda buluşan Ayvalıklılar ?İhalenin iptali? için basın açıklaması yaptı.
Ayvalık Adaları Tabiat Parkı sınırları içerisinde farklı noktalarda yapılmak istenen günübirlik tesisler için açılan ihale Ayvalık halkını basın açıklamasında buluşturdu. Ayvalık Belediyesinin öncülüğünde ve çağrısıyla gerçekleştirilen basın açıklamasına Ayvalık Kent Konseyi, STK´lar, siyasi parti temsilcileri, sendikalar ve çok sayıda doğasever katıldı.
Basın açıklamasından önce konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, ?Bildiğiniz gibi seçim sürecinden beri söylediğimiz, söylemeye devam edeceğimiz bir söz var, Ayvalık´ı koruyarak gelişmesi için çabalayacağız. Ve işte tam da bu düstur ile bugün buradayız ve sizlerle beraberiz. 2009 yılında günlük kullanım alanlarının belirlendiği revizyon planı çıkarıldığı günlerde, biz Küçükköy Belediye Başkanı iken hukuki mücadelemizle bizler sahadaydık, sizlerle omuz omuzaydık? diyerek ihaleye açılması gündemde olan bölge ile ilgili verdikleri mücadeleyi hatırlattı.
Tabiat parkının yalnızca Ayvalık´ta yaşayanlara ait olmadığını, bu doğa harikasında yaşayan diğer canlılara karşı da sorumlu olduğunu işaret eden Başkan Ergin, ?Bugün ise dünyanın en güzel yerlerinden olan cennet köşemiz Ayvalık´ın hem belediye başkanı olarak hem bu güzelliklerin içerisinde yaşayan bir vatandaş olarak bahsi geçen yerlerin günü birlik işletmelere özelliklede alan olarak ihaleye çıkmasına karşı olduğumuz için buradayız. Çünkü yaşadığımız bu toprakların tek sahibi biz değiliz. Burada yaşayan tüm canlıların yaşam hakkına saygı duymak zorundayız. Tabiat parkı halkımızındır, burada yaşayan canlılarındır, işletmelere verilmesini istemiyoruz. Çünkü ardı arkası durmayacak bunu da biliyoruz. Ama biz bu güzellikleri koruyarak gelecek nesillere taşımaya kararlıyız.? dedi.
Tabiat parklarının günü birlik işletmelerin kullanımı için yapılacak ihaleye ?hayır? demek adına bir araya gelindiğini kaydeden Başkan Ergin, tüm Ayvalık adına basın açıklamasını okudu.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı