Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık, Tarihi Kentler Birliği buluşmasına ev sahipliği yaptı

Ayvalık, Tarihi Kentler Birliği buluşmasına ev sahipliği yaptı

Ayvalık Belediyesi´nin ev sahipliğinde Halil Başyazgan Cumhuriyet Kültür Merkezi´nde düzenlenen toplantıya Türkiye´nin dört bir yanında Tarihi Kentler Birliği üyesi olan belediyelerin başkan ve yöneticileri katıldı.

Ayvalık Belediyesi´nin ev sahipliğinde Halil Başyazgan Cumhuriyet Kültür Merkezi´nde düzenlenen toplantıya Türkiye´nin dört bir yanında Tarihi Kentler Birliği üyesi olan belediyelerin başkan ve yöneticileri katıldı.
´Yerel Yönetimlerde Yeni Yaklaşımlar ve Ayvalık Örneği´ başlığını taşıyan toplantıya; Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, TKB´nin üyesi 120 belediye başkanı, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.
Tarihi Kentler Birliği tarafından hazırlanan ve yönetmenliğini Hasan Özgen´in üstlendiği ´Vatan Nedir?´ adlı filmle başlarken, Zeytin Çekirdekleri Müzik Topluluğu´nun verdiği mini konser katılımcılar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.
Ayvalık´ın tarihi ve kültürel kimliği hakkında bilgiler veren Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ilçedeki 2 binin üzerinde tarihi taş binanın bulunduğuna işaret ederek, bu binaların birçoğunun elden geçirilmesi gerektiğini ve bu konuda Ayvalık´a destek verilmesi gerektiğine işaret etti.
Ayvalık´ın kültürel değerlerinin korunmasının yanı sıra ilçedeki turizmin tarım ile birlikte yürütülmesi için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini ifade eden Gençer, ilçenin UNESCO´nun Kültürel Mirasları Listesi´ne geçici de olsa girebilmesinde destek verenlere teşekkür etti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt "Türkiye´de tarihi değerlerin korunmasını kurumsal olarak Kültür Bakanlığı tarafından yapıldığına işaret ederek, ?Ayvalık´ta bulunmaktan ve Tarihi kentler Birliği üyeleriyle birlikte olmaktan son derece mutluyum." diye konuştu.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu yaptığı konuşmada, Tarihi Kentler Birliği toplantısının Ayvalık´ta düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Toplantıda konuşan Vali Ersin Yazıcı ise, Balıkesir´de tarihi ve kültürel varlıklara tüm kurumların ellerinden gelen tüm gayretleri göstererek sahip çıkmaya çalışmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Ayvalık, ülkemizin nadide güzelliklerini içinde barındıran bir beldemizdir. Çarşı ve sokağında dolaşırken gerçekten mutlu olacağınız bir kenttir çünkü tarih burada. Güzellikler burada." dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı