Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ayvalık turizm çeşitliliği gündeme getirildi

Ayvalık turizm çeşitliliği gündeme getirildi

Ayvalık İlçesindeki Turizm Haftası kutlamalarında, Ayvalık´ın Turizm Çeşitliliği dile getirildi.

Ayvalık İlçesindeki Turizm Haftası kutlamalarında, Ayvalık´ın Turizm Çeşitliliği dile getirildi.
Ayvalık Kaymakamlığı Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Turizm İlçe Danışma Büro Müdürlüğü işbirliği ile 41. Turizm Haftası nedeniyle Ayvalık´ta düzenlenen törende, kentin özgün mutfağının değerli birikiminin korunması gerekliliği vurgulandı.
Orhan Peker Sanat Galerisinde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan İlçe Turizm Danışma Bürosu Müdürü Yasemin Gençer, ?Kurum olarak her yıl çalışmalarımızda ilçemizin turizm çeşitliliğine vurgu yapıyoruz. Kültür Turizmi, Sualtı Turizmi, Eko turizm gibi konularda geçtiğimiz yıllarda çalıştık. Bu yıl da kentimizin ülke çapında ünlü mutfağına, lezzetlerini katkıda bulunmak, geliştirmek, uluslararası alana taşımak, sektördeki kaliteyi arttırmak ve yerel lezzetleri korumak adına bir proje gerçekleştirdik? dedi. Mayıs ayı sonuna kadar internetten katılım belgesi dolduran işletmelerin Ayvalık Lezzet Noktaları başlıklı projeye katılabileceği belirtildi.? dedi.
Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, ?Hepimiz bir araya gelerek Ayvalık´ı ayağa kaldırmalı, turizmi 12 aya yaymamız lazım.? dedi.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık için çok önemli bir konu olan gastronominin ele alındığını belirterek, ?Ayvalık´ta her tarafta lezzet var. Bu lezzeti disiplin altına alalım. Ayvalık yemekleri çok değerli, lütfen bunu tanıtmak için destek verin hep beraber kazanalım, Ayvalık´ı kazandıralım.? dedi.
Kaymakam Namık Kemal Nazlı, ?Ayvalık´ı Ayvalık yapan yerli değerleri korumak gibi bir görevimiz var. Ayvalık binalarla sarılmamalı, betonlaşmamalı. Bizim üzerimize düşen görev Ayvalık´ı yerli haliyle koruyup, gelecek nesillere o şekilde teslim etmek.? dedi.
Doç Dr. Ayhan Gökdeniz´in yönettiği panelin konuşmacıları Gazeteci Nedim Atilla, İzmir Ekonomi Üniversitesi´nden Yrd. Doç. Dr. Betül Öztürk ve Doğuş Turizm Grubu Mutfak Direktörü Mehmet Gök oldu.
Panelin ardından Ayvalık Lezzet Noktaları projesine katılan 53 işletmeye katılım sertifikaları verildi. Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli