Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Ayvalık 9'u 5 geçe sessizliğe büründü

Ayvalık 9

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bedenen aramızdan ayrılışının 84. yıldönümünde Ayvalık’ta da düzenlenen törenlerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bedenen aramızdan ayrılışının 84. yıldönümünde Ayvalık’ta da düzenlenen törenlerle anıldı. 
Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreniyle başlayan anma programında; Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Albay Ertan Tutar, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ilçe protokolü ile kalabalık bir vatandaş topluluğu hazır bulundu. 
Vatandaşların Atatürk Anıtı’nı çiçek yağmuruna tutarak, Atatürk'e olan bağlılığını ifade etmesinin ardından, sırasıyla Ayvalık Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Ayvalık Belediye Başkanlığı ile siyasi partilerin çelenklerinin sunumu ile devam etti. 
Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın bir ağızdan okunmasının ardından 2. tören Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. 
Ayvalık Anadolu Lisesi’nin stertip ettiği törende; Atatürk ile ilgili resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, orotoryolar, koro dinletileri ve duygu dolu bir programla sona erdi. 
Ayvalık’ın tarihi Saatli Cami’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına geleneksel olarak mevlit okutuldu, ardından Saatli Cami bahçesinde ve Cumhuriyet Meydanı’nda Ayvalık Belediyesi tarafından vatandaşlara lokma hayrı yapıldı. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Ayvalık ' sessizliğe büründü
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı