Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Ayvalık, turizm meslek lisesi ilçeye hareket getirecek

Ayvalık,  turizm meslek lisesi ilçeye hareket  getirecek

Ayvalık Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin, ilçe turizmine hareket getirmesi bekleniyor. Türkiyenin en büyük ve kapsamlı aynı zamanda uygulama özelliğine sahip otel Ayvalıkta törenli hizmete girdi.

Ayvalık Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi`nin, ilçe turizmine hareket getirmesi bekleniyor.
Türkiye`nin en büyük ve kapsamlı aynı zamanda uygulama özelliğine sahip otel Ayvalık`ta törenli hizmete girdi.
Yapımında büyük paraların harcandığı, Ayvalık Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin hizmetine geçmesi için yapımı uzun süredir devam eden uygulama özelliği bulunan otelin tefrişatı Milli Eğitim Bakanlığı, Balıkesir Valiliği ile Balıkesir İl Özel İdaresi Müdürlüğü`nün yardımlarıyla 700 milyar lira harcanarak hizmete açıldı.
Türkiye`nin en büyük uygulama oteli olarak bilinen Ayvalık Eğitim Tesisleri, 176 oda ile 12 suit olmak üzere toplamda 420 yatak kapasitesine sahip olduğu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmet için eğitim merkezi olarak ta kullanılacak olan otelin özellikle kış aylarında yapılacak seminerler ile Ayvalık ilçesine canlılık kazandırıp, ekonomisinin büyüteceği kaydedildi.
Bu sayede ilçenin sadece zeytin ve zeytinyağı ile değil eğitim tesisleri ile de kalitesini duyuracağı belirtildi.
Konu hakkında bilgi veren AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Balıkesir`de eğitim alanında yapılması planlanan hizmetlerin süratle devam ettiği, Ayvalık`ta hizmete giren bu tesislerin Ayvalık halkına ve konuklarımıza hayırlı olmasını diledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı