Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Ayvalık açık hava film geceleri ile şenlenecek

Ayvalık açık hava film geceleri ile şenlenecek

Ayvalık’ta açık hava film geceleri 8 Temmuz’da başlıyor.

Ayvalık’ta açık hava film geceleri 8 Temmuz’da başlıyor. 
Ayvalık Belediyesi’nin katkılarıyla Seyir Derneği tarafından düzenlenen ‘Açık Hava Film Geceleri’ kapsamında 8-17 Temmuz tarihleri arasında Ayvalık Belediyesi yeni hizmet binası bahçesinde (eski Vergi Dairesi), denize nazır gösterimler yapılacak. 
Ayvalık Açık Hava Film Geceleri kapsamında Venedik, Cannes, Sundance ve Berlin başta olmak üzere önemli festivallerde gösterilen, Oscar ve Altın Küre ödüllerinde adlarını duyuran yapımlar izleyiciyle buluşacak. 
10 günlük sinema şenliğinde Paul Thomas Anderson’ın Oscar ve Altın Küre ödüllerine birçok dalda aday gösterilen, Amerikan Film Enstitüsü’nün 2021’in ‘En İyi 10 Filmi’ arasında gösterdiği “Licorice Pizza” izlenebilir. 
Gaspar Noé’nin önceki filmleri gibi prömiyerini Cannes’da yapan ve bu yıl İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale kazanan “Vortex”, yaşlılık ve ölüme dair bir film. Noé’nin kıl payı ölümden döndüğü bir beyin kanaması atlatıp pandemide de Covid’e yakalanmasının ardından çektiği bu film, demans hastası sevgi dolu yaşlı bir çiftin son günlerine odaklanıyor. 
Ödüllü filmleri “Çakı Gibi”yi takiben büyük bir hayran kitlesine sahip olan Daniel’ler ismiyle bilinen yönetmen ikilisi Daniel Kwan ile Daniel Scheinert yeni filmleri “Her Şey Her Yerde Aynı Anda / Everything Everywhere All At Once” ile bilim-kurgu, komedi ve macera türlerini ustalıkla harmanlıyorlar. Film sıradan bir hayata sahip gibi görünen Evelyn’in bir noktada çoklu evren karmaşasına teslim olarak bir sürü karaktere bürünmesi ve bir tür süper kahramana dönüşmesini anlatıyor. Başroldeki Michelle Yeoh her zamanki gibi büyüleyici. 
Bu yıl Berlin Film Festivali’nde en iyi film ödülü Altın Ayı’yı kazanan “Alcarràs”, Carla Simón imzası taşıyor. Simón büyük ilgi gören filmi “93’ Yazı”nın ardından hikâyesini bir kez daha çocukların gözüyle anlatıyor. Dünyanın farklı köşelerinde çiftçilerin verdiği toprak mücadelesinin Katalan cephesini anlatan yönetmen, filmi kendi köyünde Alcarràs’ta çekti ve filmde bu köyün çiftçileri de rol aldı         Haber Merkezi
 



Anahtar Kelimeler: Ayvalık geceleri şenlenecek
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli