Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ayvalık Belediyesi kadrolu işçi maaşları arttırıldı

Ayvalık Belediyesi kadrolu işçi maaşları arttırıldı

Ayvalık Belediyesi’yle Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şubesi arasında yılın ikinci yarısında başlayan ve artan bir seyir izleyen enflasyona karşı aile yardımı...

Ayvalık Belediyesi’yle Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şubesi arasında yılın ikinci yarısında başlayan ve artan bir seyir izleyen enflasyona karşı aile yardımı, yemek bedeli, yakacak yardımı, giyim yardımı, işçilerin kıdemlilik zammı ve taban ücretlerine ek protokol ile % 22 zam ilave edildi. 
Belediyede kadrolu çalışan 121 işçiyi ilgilendiren artışın ardından çalışanların maaşlarına önemli bir destek sağlandığını söyleyen Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Yüksel Özden, füze gibi fırlayan ve gün içinde defalarca değişen etiket fiyatlarına emekçilerin yetişmesinin mümkün olmadığını belirtti. 
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ile bir araya geldiklerini ve çalışanların maaşlarına katkı sağlayacak önemli bir artışın sağlandığını belirten Özden, “Yıllık enflasyon TÜİK’e göre % 78,62 Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG)'a göre % 175,55. Akaryakıt giderleri beşe katlandı, elektrik ve su faturaları el yakıyor. Yılın başında imzaladığımız toplu sözleşmenin dumanı tüterken, hiper enflasyon cüzdanları boşalttı. Sağ olsun belediye başkanımız ile bir araya geldik. Çalışanlarına sahip çıktı, onların bir nebze de olsun nefes almalarını sağlayacak bütçelerine katkı koyacak bir ek protokole imza attık.” dedi. 
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’de, ek protokol ile çalışanların maaşlarında artış gerçekleştirildiğini kaydetti. 
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli