Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık deniz hudut kapısında tatbikat

Ayvalık deniz hudut kapısında tatbikat

Ayvalık Belediye İskelesi Liman tesisinde gerçekleştirilen Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenlik Kodu (ISPS Code) 2014 Yılı Tatbikatı başarıyla yerine getirildi.

Ayvalık Belediye İskelesi Liman tesisinde gerçekleştirilen Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenlik Kodu (ISPS Code) 2014 Yılı Tatbikatı başarıyla yerine getirildi.
İçinde deniz hudut kapısının da bulunduğu Ayvalık Belediyesi Liman İşletmelerinde gerçekleştirilen tatbikatın senaryo gereği liman binasının erkekler tuvaletine gizlenen bombanın patlaması sonucu bir güvenlik görevlisi yaralandı.
Tatbikat senaryosu gereği Ayvalık Deniz Hudut Kapısı binasında bomba olduğu ihbarı alındı. İhbar üzerine bina boşaltıldı, binaya giriş çıkışların durdurulmasının yanı sıra iskeleye yanaşan gemilerdeki yolcuların da inmeleri engellendi. Bina içerisinde bomba bulma uzmanı güvenlikçiler detaylı bir arama yaparak bombanın yerini tespit etti. Bunun hemen ardından bölge güvenlik şeridi ile çevrilerek tedbirler alındı. Gümrük binasında yangın söndürme ekipleri gerekli tedbirleri alırken olay yerine bir de ambulans sevk edildi. Bomba imha uzmanlarının beklendiği esnada deniz hudut kapısı yolcu bekleme salonunun erkekler tuvaletindeki bomba patladı. Binada yangın çıkarken fırlayan bir şarapnel parçası güvenlik görevlisinin yaralanmasına neden oldu.
Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenlik Kodu (ISPS Code) gereğince Ayvalık Deniz Hudut kapısının da bulunduğu liman tesisinde her takvim yılında icra edilmesi gereken ISPS Kod tatbikatı Ayvalık Belediye Başkanlığına ait Ayvalık Belediye İskelesi Liman Tesisinde gerçekleştirildi.
Tatbikat Ayvalık Liman Başkanlığı koordinatörlüğünde ATEM özel güvenlik hizmetleri Saha Uzmanı Ahmet Ertürk, Safa Uçar ve Ayvalık Belediye İskelesi Liman Tesisi Güvenlik Sorumlusu İhsan Paylan gözetiminde yapıldı.
Tatbikatın amacının liman tesisine karşı güvenlik tehditlerinin önlenmesi, karşı tedbirlerin geliştirilmesi ve Liman Tesisi ile Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ve Ayvalık Liman Başkanlığı ile Liman tesisinde görev yapan kamu görevlilerinden Gümrük Müdürlüğü ve Deniz Polisi arasında koordinasyon ve iş biriliğinin geliştirilmesi olarak açıklandı.
Tatbikatta muhabere usulleri ve muhabere cihazlarının yeterliliği, LTGS ile yerel otoriteler arasındaki işbirliği ve koordinasyon usulleri, Personelin acil durumlar karşısındaki reaksiyonları, Güvenlik cihaz yeterliliği, Güvenlik Planında yer alan hususların yeterliliğinin test edildiği de belirtildi.
Tatbikatı Ayvalık Liman Başkanı Hüseyin Demir ve Ayvalık Deniz Hudut Kapısı Müdürü Mehmet Salih Arık’ta izledi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli