Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ayvalık halkı lösemi hastaları için seferber oldu

Ayvalık halkı lösemi hastaları için seferber oldu

Ayvalık halkı lösemi hastalarını kurtarmak için seferberlik başlattı

Ayvalık halkı lösemi hastalarını kurtarmak için seferberlik başlattı
Ayvalık’ta yaşayan lösemi hastalığına yakalanan Erol Karayaz’ın ailesinin oğullarını bu hastalığın pençesinden başlattıkları kampanyaya Kızılay’da duyarsız kalmadı.
19 yaşındaki Erol Karayaz isimli genç olmak üzere, Ayvalık’ta bu hastalıkla boğuşan 3 kişiyi kurtarmak için vatandaşlar seferberlik ilan etti.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’de Kızılay kan alım aracının bulunduğu Cumhuriyet Meydanına gelerek ailelere moral verdi.
Kızılay Kan Merkezi Balıkesir Şubesi ekipleri Ayvalık’a gelerek Cumhuriyet Meydanı`na konuşlandırılan otobüste gün boyu kök hücre testi yapıldı. Kan verebilmek ve kök hücre testi yaptırabilmek için ilçe halkının adeta birbiriyle yarışa girmesi lösemi hastalarını umutlandırdı.
Cumhuriyet Meydanına gelen Belediye Başkanı Gençer’de Kızılay yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Erol Karayaz ve ailesi ile yakından ilgilenen Gençer, Ayvalık Belediyesi olarak bu konuda yapabilecekleri ne varsa yapmaya hazır olduklarını bildirdi.
Uzun süre kök hücre testi yaptırmak ve kan vermek için gelenlerle de sohbet eden Gençer, “Ayvalık halkının bu kadar duyarlı hareket etmesi beni mutlu ederken lösemi hastalığıyla mücadele edenleri de umutlandırdı. Ayvalıklılar her konuda olduğu gibi bu konuda da farklılığını ortaya koydu. Bu kampanyaya destek veren herkesi yürekten kutluyorum” dedi.
Uzun kuyruklar halinde gerçekleşen kan ve kök hücre verme işlemi akşam sularına kadar devam etti.
Ayvalık Belediye Meclis Üyeleri ve çalışanlarının da destek verdiği kampanyada 215 adet kök hücre örneği ile 51 ünite kan toplandı.
Lösemili genç Erol Karayaz ve ailesi Ayvalık halkının kendileri ve ilçedeki 3 diğer lösemi hastası için gösterdiği çabadan duydukları sevinci dile getirdi.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false