Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ayvalık Hasat Günleri Başladı

Ayvalık Hasat Günleri Başladı

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Zeytin Hasat Günlerinin amacına ulaştığını söyledi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Zeytin Hasat Günlerinin amacına ulaştığını söyledi.
10. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri belediye otobüs durakları yanından protokolün ‘Zeytine Minnet’ yürüyüşü ile başladı.
Ayvalık Belediye Bandosu eşliğinde yürüyen protokolün Cumhuriyet Meydanına gelmesi ile devam eden törende 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.
Ayvalık Zeytin Hasat Günleri organizasyonunu üstlenen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Zeytin Hasat Günlerinin 10 yıl önce başladığını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:”Ayvalık Zeytin Hasat Günleri hedefine doğru gidiyor. Amacımız bu etkinliği uluslararası düzeye taşımaktı bunu başardık. Zeytinyağı pazarımıza Ayvalık’ta ki meydan yetmiyor. Bunu dalga dalga büyütmemiz gerektiğini görüyoruz ve talepler de o yönde. Türkiye’deki zeytinin sorunları, Türkiye’de zeytinyağının tüketimiyle ilgili yapılan bu etkinlik hakikaten büyük destek görüyor ve sonucunu alıyoruz. Bu sene de güzel bir hasat oluyor. İnşallah bereketli bir yıl olur. Üreticimize çok bereket getirsin. Zeytin ulusumuzun milli ürünüdür, milli zeytinyağımızdır. Kendi ürünümüzdür, kıymetini bilmemiz lazım.”
Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı, 10 sene önce zeytin hasat günlerine başladıklarını ve yola çıkarken uluslararası bir boyuta çekmeyi hayal ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Bu sene zeytin hasat günlerinin uluslararası boyutuna gelme hayalini başardık. İnşallah bundan sonraki yıllarda daha da ileriye taşıyıp pazarımızı daha da çeşitlendireceğiz. Bu sene yurtdışından 13 ülkenin üye olduğu ‘Zeytin Şehirleri Birliği’ne biz de üye olduk. İtalya, İspanya, Fransa, Fas, Tunus, Portekiz ve Yunanistan’ın yer aldığı Zeytin Şehirleri Birliği’nde ülkemizde yer alıp kervana böylece katılmış oldu.”
Ana Gıda Ayvalık operasyon Müdürü Mehmet Cavlı, “Ayvalık Ticaret Odası önderliğinde düzenlenen 10. Hasat Şenliği bence amacına ulaştı. İleriye doğru devam ediyor. Sektörün her kesimine hitap ediyor, üreticisinden tüketicisine, ihracatçısından sanayicisine bütün sektörü kapsıyor. Sektöre büyük bir hizmet veriyor ve Ayvalık markasını, Ayvalık’ı turizm yönünde çok iyi etkilediğini düşünüyoruz.” dedi.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli