Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Ayvalık Nikita Deresi ıslah edilecek

Ayvalık Nikita Deresi ıslah edilecek

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Ayvalık Nikita Deresi Islahı Proje Yapımının ihalesinin müjdesini verdi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Ayvalık Nikita Deresi Islahı Proje Yapımının ihalesinin müjdesini verdi. 
AK Parti Milletvekili Canbey, Ayvalık’ta bulunan Nikita Deresi’nin ıslah çalışmaları için 27 Ekim 2021’de ihale yapılacağını söyledi. 
Türkiye’nin sayılı plajlarından olan Ayvalık Sarımsaklı plajına dökülen ve kirliliği nedeniyle plajı siyaha boyayan Nikita Deresi, Ayvalık’ın en önemli sorunları arasında yer alıyor. 
Ayvalık ziyaretinde bölgede incelemeler yapan Milletvekili Canbey “Balıkesir’in her köşesinde tüm sorunları çözüme kavuşturmak için çalışmaya devam ediyoruz. İlçemizin en önemli sorunlarından olan ve temizlenmesi için uzun süredir çalıştığımız Nikita Deresi’nde süreç olumlu bir şekilde ilerliyor. Bu kirliliği önlemek için uzun süredir çalışıyoruz. Devlet Su İşleri yetkililerimizle, Tarım ve Orman Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, kapsamlı temizlik için ilk ihalemizin 27 Ekim’de yapılacağının müjdesini vermek istiyorum. Devamında da hızlı bir şekilde Nikita’nın kirlilik sorununu çözmek için çalışmalarımız devam edecek. İhale şimdiden Ayvalık’ımıza hayırlı olsun.” dedi. 
Ayvalık’ta 8 yıl önce toplu balık ölümlerinin yaşandığı, sonraki yıllarda Sarımsaklı plajını kirletmesi ile gündeme gelen Nikita Deresi, simsiyah akan sularıyla yıllar boyunca çevre felaketine neden oluyordu. 
 Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Ayvalık Nikita Deresi ıslah edilecek
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı