Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ayvalık sokakları güzelleşiyor

Ayvalık sokakları güzelleşiyor

Balıkesir Körfez Bölgesinde tarihi ve doğal yapısı ile gözde turizm merkezlerinin başında gelen Ayvalık`ta hazırlanan bir proje ile pilot bölge seçilen bir sokakta iyileştirme yapılarak, buradaki binalar, kaldırım taşları ve aydınlatma direkleri kentin do

Balıkesir Körfez Bölgesinde tarihi ve doğal yapısı ile gözde turizm merkezlerinin başında gelen Ayvalık`ta hazırlanan bir proje ile pilot bölge seçilen bir sokakta iyileştirme yapılarak, buradaki binalar, kaldırım taşları ve aydınlatma direkleri kentin dokusuna uygun hale getirilecek.
Ayvalık’ta kent sokaklarının güzelleşeceği projeyle ilk olarak Macaron diye bilinen Hayrettin Paşa Mahallesinin sokaklarından başlanacağı, güzelleştirme projesini ÇEKÜL Vakfı’nın destekleyeceği öğrenildi.
Ayvalık sokaklarının güzelleştirilmesi amacıyla hazırlanan proje kapsamında Serap Tuncay gözetiminde mimarlar çalışıyor.
Sokakların güzelleştirilmesi projesi çerçevesinde ilk olarak gerekli keşifler gerçekleşirken, 150 metrelik bir bant üzerinde yer alan 40’ın üzerinde binanın bulunduğu alan pilot bölge olarak belirlenerek proje çizimine geçilecek.
Pilot bölge seçilen 150 metrelik bantta tescilli, tescilsiz, tarihi ancak tescillenmemiş binaların yanı sıra sokağın kaldırımlarından, köşe taşlarına, bina cephelerinden, aydınlatma direklerine kadar iyileştirme yapılacak.
Macaron’da tip proje olarak hazırlanacak bu çalışmanın Ayvalık’ın tamamına da yayılması planlanıyor. Bu çalışmalar yapılırken Balıkesir Üniversitesi ve Ayvalık Belediyesi’nin arşivinden faydalanılacak.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, bu projenin yürütülmesi aşamasında Ayvalık Belediyesi Şehir Plancılarının da desteğinin sağlanacağını ifade ederek çalışma üssü olarak belediyenin kırlangıç tesislerinde şehir plan bölümünün kullanılabileceğini söyledi.
Tarihi dokunun tamamının güzelleştirilmesinin hedeflendiği proje ile ilgili Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, başkan yardımcıları Gökay Bacan, Uğur Dündar, belediye meclis üyesi Ufuk Ova, projenin mimarları ve turizmcilerin de katıldığı bir toplantı düzenlendi.
Toplantıda projenin nasıl ve ne şekilde yürütüleceği? Amacının ne olduğu? Neyi kapsadığı? konuları görüşüldü.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli