Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ayvalık, UNESCO Dünya Mirası adaylığına odaklandı

Ayvalık, UNESCO Dünya Mirası adaylığına odaklandı

UNESCO Dünya mirası adaylığı yolunda emin adımlarla ilerleyen Ayvalık’ta panel serileri devam ediyor.

UNESCO Dünya mirası adaylığı yolunda emin adımlarla ilerleyen Ayvalık’ta panel serileri devam ediyor. 
Bugüne kadar düzenlenen 3 panelin ardından 4.sü 29 Temmuz Cuma günü saat 15.00’de Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. 
“UNESCO Dünya Mirası Bursa: Sürecin Değerlendirilmesi ve Gelecekten Beklentiler” İsimli 4. panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu katılacak 
Ayvalık, 2015'te arayış toplantıları ve çalıştaylar düzenlenerek başlayan sürecin ardından 2017 yılında “Ayvalık Endüstriyel Peyzajı” adıyla UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne kaydedildi. 
Ayvalık’ın, listeye girmesi için hazırlanan başvuru dosyasına yönelik çalışmalar aralıksız devam ederken, Mayıs 2021 tarihinde UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetimi Birimi tarafından başlatılan çalışmalarda 1 yıllık süreç tamamlandı. "Yerelde Görüşmeler" serisi ile yürütülen süreç bundan böyle; paneller, çalıştaylar ve sempozyumlar düzenlenerek sürdürülecek. 
Bu kapsamda 4. panelde, Bursa Alan Başkanı Prof.Dr. Neslihan Dostoğlu tarafından 22 Haziran 2014 ‘te UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne “Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğu’nun Doğuşu” adıyla kaydedilen varlığın; Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ofiste yürütülen dünya mirası ve alan yönetimi çalışmaları, adaylık süreci, 38. Dünya Mirası Komitesi toplantısı, öncesindeki beklentiler ve sonrasında gerçekleşen eylemler gibi konular bir alan başkanının gözünden paylaşılacak. 
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli