Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Ayvalık ve Girne kardeş şehir oldu

Ayvalık ve Girne kardeş şehir oldu

Ayvalık, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin turizm öncüsü Girne ile kardeş şehir oldu.

Ayvalık, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin turizm öncüsü Girne ile kardeş şehir oldu. 
Ayvalık ve Girne Belediye Meclisinde iki şehrin kardeş şehir olmasının oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından da iki kentin kardeş şehir olma kararları onaylandı. 
Ayvalık Belediyesi ile Girne Belediyesi arasında imzalanacak protokolle iki şehrin kardeş şehir olma süreci tamamlanacak. 
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ve Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Ayvalık ile Girne belediyelerinin ortak değerleri paylaşarak çok güzel işler başaracağını dile getirdiler. 
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Girne Belediyesi ile ortak paydada buluşan bir kardeşlik ilişkisi kurduklarını dile getirdi. Belediye Başkanı Mesut Ergin “Şehirlerimiz arasındaki hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm hemşerilerimizin karşılıklı ilişkilerimize katılma olanağını güvence altına alarak, özgürlük, demokrasi, eşitlik ve hukukun üstünlüğü evrensel kurallarına ve ülkelerimiz arasında süregelen ilişkilere uygun olarak şehirlerimizi birbirine ‘Kardeş Şehir’ ilan ediyoruz” dedi. 
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’de atılan bu adımdan son derece mutlu olduklarını bildirdi. 
Bu anlaşma ile Ayvalık ve Girne arasındaki karşılıklı ilişki daha da artacak, vatandaşlar ve belediyeler arasındaki bağ güçlenecek. İkili ilişkilerin ve diyalogun geliştirilerek, karşılıklı deneyim alışverişinde bulunarak ve sorumluluk alanlarına giren tüm konularda birlikte gelişime katkı sağlanması hedefleniyor. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Ayvalık Girne kardeş şehir
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı