Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Ayvalık Zeytin Hasat Programı dopdolu

Ayvalık Zeytin Hasat Programı dopdolu

Ayvalık 16.Uluslararası Zeytin Hasat Festivali bu yıl 28-31 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ayvalık 16.Uluslararası Zeytin Hasat Festivali bu yıl 28-31 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 
Festival programına göre dopdolu etkinlikler ile konuklar 4 gün boyunca festivalin tadını çıkaracak. Üç günlük Cumhuriyet Bayramı tatilinin de araya girmesiyle birlikte bu yıl etkinlik daha farklı bir anlam taşıyacak. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası, ATO Laboratuar Hizmetleri A.Ş., Ayvalık Ziraat Odası ve Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğiyle yola çıkılarak daha da güçlenen festival ile ilgili etkinlikler, Altınova, Cunda ve Küçükköy’ün yanı sıra Ayvalık Büyük Park içindeki stantlarda düzenlenecek. 
28 Ekim Perşembe günü start alacak olan festivalin ilk gününde Anıt Ağaç’ta kahvaltı sunumu ve ardından gazeteci Doğan Doğan’ın zeytin siluetleri fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. 
Zeytin hasat festivalinin açılışı, kortejin Büyük Park’a yürüyüşüyle devam edecek. Büyük Park içindeki stantlarda, zeytin, zeytinyağı ve yan ürünlerinin satışlarının yanı sıra firmalar tarafından tadım sunumları yapılacak. Büyük Park’ta ayrıca; çocuklar için, “Barış ve Zeytin” temalı resim, şiir, kompozisyon yarışmasının ödül töreni ve yapılan resimler sergilenecek. Festival boyunca; halk oyunları, animasyon ekipleri, belediye bandosu konserlerle etkinliğe renk katarken, festival alanındaki stantlarda zeytin ve zeytinyağı çekilişleri, zeytinyağı tadım eğitimleri de verilecek, etkinlikler gün boyu devam edecek. 
Festivalin ikinci gününde etkinlikler Küçükköy’de, “Bereketin, Adaletin ve Barışın Simgesi Zeytin” konulu gazeteci yazar Ahmet Aydın Akansu’nun fotoğraf sergisiyle başlayacak. Gün içinde Küçükköy Kıraathanesi’nde “Digital Hasat” temalı panel yapılacak. Etkinlikler kırsal mahallelerde de gerçekleştirip bölgede yaşayan vatandaşların festivale katılımları sağlanacak. Bu amaçla kırsal Çamoba Mahallesi’nde TEMA işbirliğinde “İklim değişikliğinin zeytine etkisi” konulu sempozyumda üreticilere Prof Dr. Murat Türkeş, Dr. Ayça Akça Uçkun, Dr. Mücahit Kıvrak bilgilendirme yaparken, sempozyumu TEMA Vakfı Ayvalık İlçe Sorumlusu Haluk Aysu yönetecek. İkinci günün akşamında etkinlik kent içinde Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde taşınacak, Tiyatro PAS’ın “Ben Hasan Tahsin” konulu oyunu sergilenecek. 
Festivalin üçüncü gününde katılımcılar ile birlikte Barbunun Çiftliği’nde zeytin hasadı yapılacak, toplanan zeytinler yine aynı saatlerde konukların da desteğiyle sıkım gerçekleştirilerek zeytinyağına muhteşem dönüşüm izlenecek ve sezonun ilk tadımı gerçekleşecek. Müzik gruplarının eşliğinde devam edecek olan etkinlik konuklara yemek ikramıyla taçlandırılacak. İlk hasat ve zeytinyağı sıkımının devamında bu kez Küçükköy önemli bir panele ev sahipliği yapacak. Halil Başyazgan Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde Prof.Dr Abdullah Soykan, Doç.Dr.Serhan Ada, Dr. Berrin Akın ve Öğr.Gör. Yaşagül Ekinci, “Dünya Miras Listesi Yolunda Ayvalık” konusunu masaya yatıracaklar. Akşam saatlerinde ise etkinlik yine kent merkezine taşınacak. Vural Sinema Nejat Uygur Sahnesi’nde Küçükköy Türk Halk Müziği korosu sahne alacak. 
Festivalin sonunda, katılımcılarla birlikte Altınova, Taş Köşk’te yapılacak sabah kahvaltısı ile üç günün yorgunluğu atılacak. Sabah saatlerinde Sabahattin Tatar anısına “Zeytin Arası Koşusu” Cunda’da start alırken, Altınova Meydan etkinlikleri kapsamında müzik aktiviteleri, zeytinyağlı yöresel yemekler sunumunun yanı sıra halk oyunları gösteriyle festivalin kapanışı gerçekleştirilecek. 
Dört gün boyunca; Sound Üsküdar, Zeytin Çekirdekleri, Elmas Band, Pandemi Mağdurları, Ezgi Band, Ayvalık Küçükköy Halk Müziği Korosu, Ayvalık Rebetika Topluluğu, Hamdibey orkestrası, 2 Yaka Kol Kola Dans Gösterisi, Opak Band, Grup Kardeşler, Grup Ege ve Balkan Orkestrası sunumlarıyla Ayvalık 16.Uluslararası Zeytin Hasat Festivali’ne renk katacak. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Ayvalık Zeytin Hasat Programı dopdolu
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli