Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ayvalık´ın hava kalitesi ölçülecek

Ayvalık´ın hava kalitesi ölçülecek

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin´in çevreyi kirleten fabrika hakkında suç duyurusunda bulunmasının...

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin´in çevreyi kirleten fabrika hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından Bakanlık Ayvalık´a ?Hava Kalitesi Ölçüm Aracı? gönderdi.
Başkan Ergin, Nikita Deresi´ne karasu tahliye eden ve kentte olumsuz hava kirliliği yaratan Doğuş Prina fabrikası hakkında geçtiğimiz ay Cumhuriyet Savcılığı´na suç duyurusunda bulunmuştu.
Ayvalık´tan yükselen feryatlara tepkisiz kalmayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, önceki gün 6 ay süreyle kentin çeşitli noktalarında ölçüm ve analizler yapmak üzere ?Hava Kalitesi Ölçüm Aracı?nı kentte görevlendirdi.
Şehir merkezine gelen aracı gören vatandaşlar büyük bir sevinç yaşarken, Ayvalık´ta 6 ay süreyle görev yapacak olan hava kalitesi ölçüm aracı bu süre içinde rüzgarın yönüne göre kentin çeşitli noktalarında park edip ölçümler ve analizler yapacak.
Ölçüm aracının kentte 6 ay süreyle kalmasının çok sevindirici bir gelişme olduğunu ifade eden Başkan Ergin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum´a duyarlı yaklaşımı nedeniyle teşekkür etti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli