Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ayvalık’ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

Ayvalık’ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

Ayvalık’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99, yıldönümü, 15 Eylül Çarşamba günü Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Ayvalık’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99, yıldönümü, 15 Eylül Çarşamba günü Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. 
Sabah saatlerinde top atışıyla başlayan törene; AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuş Subaşı, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Garnizon Komutanı Albay Ertan Tutar, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Onur Yakan, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, daire amirleri, gaziler ve Ayvalıklı vatandaşlar katıldı. Çelenk sunumuyla başlayan tören bir dakikalık saygı duruşu ve ardından Askeri Bando tarafından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. 
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin törende yaptığı konuşmada, Altınova ve Ayvalık’ın birer gün arayla düşman işgalinden kurtarıldığını hatırlatarak, o günün zor koşullarında toplumun kısa sürede savaşta yaşanan sıkıntıların üstesinden geldiğini söyledi. 
Dünya halklarına örnek bir bağımsızlık mücadelesi ve özgürlük hikayesinin 102 yıl önce Ayvalık’ta, 29 Mayıs 1919’da 172. Alay Komutanı Yarbay Ali Çetinkaya tarafından atılan ilk kurşun ile yazıldığını kimsenin unutmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Ergin, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki bu direnç, bu vatan sevgisi, bu milli birlik bulunduğumuz toprakların onurudur. Ayvalık’ta İngiliz destekli Yunan askerlerine karşı 3,5 yıl süren mücadele, Atatürk’ün dediği gibi bir milletin makus talihinin değişimidir.” diyerek sözlerine ekledi. 
Tören Ayvalık Belediyesi tarafından organize edilen içerisinde tüm kamu kurumlarının araçlarının da bulunduğu araç korteji ile son buldu 
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli