Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık Meclisi Altınova'da toplandı

Ayvalık Meclisi Altınova

Ayvalık Belediyesi Mayıs 2015 ayı olağan meclis toplantısını Altınova Mahallesinde gerçekleştirdi.

Ayvalık Belediyesi Mayıs 2015 ayı olağan meclis toplantısını Altınova Mahallesinde gerçekleştirdi.
Ayvalık Belediyesi Altınova Belediyesi eski hizmet binasında gerçekleşen toplantıya Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer başkanlık etti.
Meclis toplantısında Ayvalık Belediyesi'ne ait zeytinliklerin 6 yıllığına ihalesi ve Beşiktepe Mahallesinde bulunan küçük dikmelik zeytinliklerin ise 10 yıllığına ihalesi için encümene yetki verildi.
Belediye bünyesinde görev yapan zabta memurlarının kadro dereceleri belirlenerek karara bağlandı.
Ayvalık Belediyesi Altınova hizmet binasında bulunan salonda gerçekleşen toplantıda, Ayvalık Belediyesi'nin 2014 Mali Yılı Kesin Hesap Cetvelleri de masaya yatırılarak, oy birliğiyle kabul edildi.
Ayvalık genelindeki mevcut reklam panolarının 10 yıllığına ihale edilmesi için encümene yetki verildiği toplantıda, Ayvalık Belediyesi'nin ihtiyacı olan paletli ekskavatör ve loder iş makinesinin alınması için İller Bankası'ndan 1,5 milyon liralık kredi çekilmesi için Belediye Başkanı Rahmi Gençer'e yetki verildi.
Toplantıda, yaklaşan turizm sezonu öncesinde ilçe genelinde haşere ve sinekle mücadele hizmetinin Ayvalık Belediyesi tarafından verilebilmesinin yanı sıra İmar Komisyonundan gelen konularla, yeni konular görüşülerek karara bağlandı.
Meclis Toplantısında konuşan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, göreve geldikleri günden bu yana aradan geçen 12 aylık süreçte ilçe genelinde 138 bin metrekarelik yol yaptıklarını hatırlatarak, yaklaşık 5 aylık dönemde ise ilçe genelindeki belirledikleri yollar ve alanlara 150 bin metrekarelik kilit parke taş döşeme yol yapacaklarını söyledi.
Önümüzdeki 5 gün içinde Altınova'da 45 bin, Sarımsaklı'da ise bir o kadar metrekare yol yapılacağı bilgisi veren Başkan Gençer, Ayvalık Merkez'de ihtiyaç duyulan bölgelerde kilit parke yol yapılacağını sözlerine ekledi.
Altınova'daki atıl durumda olan asfalt şantiyesini yeniden hayata geçirdikleri açıklayan Gençer, asfalt şantiyesinde üretecekleri asfalt ile ilçe genelinde 20 kilometrelik yol yapımı işine de önümüzdeki günlerde başlayacaklarını ve bunun yanı sıra da Ayvalık genelindeki tüm yollarda kapsamlı onarım çalışmalarının stardını vereceklerini bildirdi.
Altınova'da kurulacak olan Gıda Organize Sanayi Bölgesi hakkında da bilgiler veren Gençer, hedeflerinin yaşanılabilir bir Ayvalık olduğunu, bunun içinde yatırım ataklarının süreceğini anlattı.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli