Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ayvalık´ta 2. Doğa Festivali

Ayvalık´ta 2. Doğa Festivali

Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası öncülüğünde düzenlenen 2. Ayvalık Doğa Festivali başladı.

Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası öncülüğünde düzenlenen 2. Ayvalık Doğa Festivali başladı.
Balıkesir´in turistik rotası Ayvalık, artık sadece tarihi dokusu, şirin sokakları ve taş evleri ile değil lezzetli otlarıyla da biliniyor. Yabani otlar, Ayvalık ve yöresinin yerel yemek kültürünün en önemli parçası olarak kabul ediliyor.
Ayvalık Doğa Festivali´nde Ege Bölgesi´nde yetişen farklı farklı otları yakından tanıyabilirsiniz. 11-14 Nisan tarihleri arasında devam edecek olan festivale katılarak sizler de Ege Bölgesi´nde yetişen yüzlerce otun ne olduğunu ve ne gibi yararlara sahip olduğunu öğrenebilir, festival boyunca kurulan stantlarda otlarla yapılan yemeklerin tadına da bakabilirsiniz. Özellikle tadına bakmanız gereken ot yemekleri arasında Akkızlı Sıcak Ot, Otlu Balıklı Mücver bulunuyor. Bütün bu yemeklerin bölgede üretilen doğal zeytinyağı ile yapıldığını da ekleyelim.
Akkızlı Günler
Ayvalık, Ege mutfağının baş aktörlerinden taze otlar ve sebzeler yönünden son derece zengin. Her yanından sağlık fışkıran bu otlar ve sebzelerin adına ikincisi düzenlenen festivalde yörede yaşayan ağırlıkla kadınların yaptığı özgün el işleri, turşu, salça, sirke, kozalak pekmezi, kantaron yağı gibi yöresel ürünler de satılıyor ve büyük ilgi görüyor.
Bu yıl "Akkızlı Günler" temasıyla 11-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen festivalin açılış programına katılan Vali Ersin Yazıcı, "Ayvalık, bölgenin en güzel yerlerinden birisi. Doğa festivali oldukça muhteşem." diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Vali Yazıcı´nın öncülüğündeki protokol stantların açılış kurdelesini birlikte keserek, stantları ziyaret etti.
Vatandaşların geleneksel ürünleri görme ve doğal lezzetleri tatma imkanını bulduğu stantlar yoğun ilgi gördü.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Ayvalık Doğa Festivali
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli