Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık´ta 65 düzensiz göçmen yakalandı

Ayvalık´ta 65 düzensiz göçmen yakalandı

Ayvalık İlçesi´nde Yunanistan-Midilli Adası´na gitme hazırlığı yapan 65 düzensiz göçmen yakalandı.

Ayvalık İlçesi´nde Yunanistan-Midilli Adası´na gitme hazırlığı yapan 65 düzensiz göçmen yakalandı.
Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı´na bağlı ekiplerin kolluk faaliyetleri esnasında, Ayvalık ilçesi Cunda Adası Ortunç Koyu bölgesinde ormanlık alan içerisinde yasadışı yollarla Yunanistan´ın Midilli Adası´na geçme hazırlığında olan 49 Suriye ve 2 Filistin uyruklu olmak üzere 51 düzensiz göçmen yakalandı.
Ayrıca, Ayvalık ilçesi Cunda Adası Patriça Bölgesinde şüphe üzerine durdurulmak istenilen ancak yapılan "Dur" ihtarına uymayarak kaçtı. Jandarma ekiplerince takip edilen 10 ? ?. plakalı kamyonet olay yerinin 2 kilometre uzağında terk edilmiş olarak bulundu. Kamyonette yapılan kontrolde 10 Suriye, 3 Filistin ve 1 Irak uyruklu olmak üzere 14 göçmen daha yakalandı.
Bölgenin ormanlık ve havanın karanlık olmasından yararlanarak kaçan organizatör Ş.Y. isimli şüpheliyi yakalama çalışması devam ederken, göçmenler hakkında ise "6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu" hükümlerine göre işlem uygulandı.
Göçmen kaçakçılığı olayında kullanılan 10 ? ?. plakalı kamyonette muhafaza altına alınarak yediemin otoparkına teslim edildi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı