Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ayvalık´ta balıkçı teknesi battı: 1 kişi kurtarıldı, 4 kişi kayıp

Ayvalık´ta balıkçı teknesi battı: 1 kişi kurtarıldı, 4 kişi kayıp

Ayvalık ilçesi limanından saat 01.30 sıralarında deniz patlıcanı toplamak için denize açılan 5 kişinin içinde bulunduğu ´Belinay´ isimli tekne, fırtına nedeniyle alabora oldu. Alabora olan teknede bulunan 1 kişi kurtarılırken, kayıp 4 kişi ise aranıyor.

Ayvalık ilçesinde ´Belinay´ isimli teknenin sahibi Volkan Çanakçı, beraberindeki Mert Boysener, Mustafa Fırat Göral, Hayri Kar ve Kerem İncedayı ile birlikte deniz patlıcanı avcılığı için denize açıldı. Altınova Mahallesi, Öğretmenler Sitesi açıklarında aniden çıkan fırtına nedeniyle alabora olan tekne battı. Teknedeki Mert Boysener sahile doğru yüzmeye çalıştığı sırada, İzmir´in Dikili ilçesinde devriye görevi yapan bir Sahil Güvenlik Komutanlığı botu tarafından bulunarak kurtarıldı.
Kayıp olan Volkan Çanakçı, Mustafa Fırat Göral, Hayri Kar ve Kerem İncedayı´yı arama çalışmaları karadan jandarma ekipleri, havadan Sahil Güvenlik Komutanlığı´nın 1 uçağı, 2 helikopteri, denizden de Sahil Güvenlik Komutanlığı´nın üç botu ve balıkçılar tarafından sürdürülüyor.
Batık teknenin yeri belirlendi
İzmir´den gelen dalgıçlar, batık tekneye dalış yaparak, içinde kimse olup olmadığını araştıracak. Ancak yetkililer, kaza sırasında üstündeki 5 kişinin denize düştüğünü, bu nedenle teknede birilerinin bulunma ihtimalinin düşük olduğunu belirtti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli