Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Ayvalık´ta ?Barış Heykeli? törenle açıldı

Ayvalık´ta ?Barış Heykeli? törenle açıldı

Ayvalık Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptırılan ve Kipa kavşağına konulan ?Barış Heykeli?nin açılışı ve binin üzerinde 7 çeşit fidanın dikimi yapıldı.

Ayvalık Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptırılan ve Kipa kavşağına konulan ?Barış Heykeli?nin açılışı ve binin üzerinde 7 çeşit fidanın dikimi yapıldı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´in talimatı ile yaptırılan elinde zeytin dalı, yanında kedi ve köpek figürleri bulunan bronz kadın heykelinin kaidesi ise taş baskı zeytin sıkımı yapılan değirmen taşlarından oluşuyor.
Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı heykel açılışı ve fidan dikim törenleri adeta bir bayram havasında gerçekleşti.
Ayvalık Belediyesi tarafından konuklara pilav ayran ikramının yapıldığı törende Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´de vatandaşlarla birlikte pilav kuyruğuna girerek sırasının gelmesini bekledi.
Ayvalık Belediye Bandosu´nun çaldığı parçalar eşliğinde halay çekip oynayan vatandaşlar daha sonra heykel açılış törenine katıldı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, heykel açılışı ve fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, heykeli 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına yaptırdıklarını açıkladı.
Bugüne kadar Ayvalık´ta 3 tane heykel yaptırdıklarını belirten Gençer, ?İlkini Cunda´da denize gidip de dönemeyenlerin anısına yaptırdık. Bir diğeri Altınova´da biten tarımın, pamuk ekiminin unutulmaması için bir pamuk anne yaptık. Şimdi de bugün burada Ayvalık´ın barışa uzanan eli, Ayvalık´ın sevgiye uzanan elinin anısına ve yine sokak dostlarımız olan kedilerimiz ve köpeklerimiz anısına ama önemli olan bugün burada bugüne kadar şiddete maruz kalmış kadınlarımızın anısına unutamayacağım bir heykel yaptırdık. Aynı zamanda yine bu kadınlarımızın ve bugünün anısına bu çevreye binin üzerinde fidan dikiyoruz. Bu yıl içinde Ayvalık´a 10 bin tane fidan dikeceğiz. Ama bunları yaşam alanlarımız içine dikiyoruz. Buralar 10 yıl içinde yemyeşil olacak. Bu ağaçlara sahip çıkın? diye konuştu.
Konuşmanın ardından Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve kadınlar tarafından Barış heykelinin açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra törene katılanlar hep birlikte fidan dikti.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli