Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Ayvalık´ta Cem Evi ve Kültür Merkezi yapılacak bina bulundu

Ayvalık´ta Cem Evi ve Kültür Merkezi yapılacak bina bulundu

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçede Cev Evi ve Kültür Merkezi yapılması planlanan binada incelemelerde bulundu.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçede Cev Evi ve Kültür Merkezi yapılması planlanan binada incelemelerde bulundu.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şubesi yönetimini makamında kabul etti. Eski Hastanenin Diyaliz ve Tomografi ünitelerinin yer aldığı alanı Ayvalık Belediyesi´nden kiralayan şube yönetimi, yapılması planlanan Cem Evi ve Kültür Merkezi çalışmaları konusunda bilgi verdi.
3 yıllığına kiraladıkları eski Hastanenin Diyaliz ve Tomografi ünitelerinin yer aldığı alanda Cem Evi ve Kültür Merkezi yapmak için çalışmalara başladıklarını belirten derneğin şube başkanı Vedat Tekten, Başkan Gençer´e teşekkür ederek, ?Bu olmazsa olmaz bir ihtiyacımız. Toplumumuzun bu yönde talepleri var. Biz bu taleplere aracılık ederek gerek siyasi iradeye gerek yerel yönetime değişik tarihlerde ısrarlı bir şekilde söyledik, dillendirdik. Rahmi Gençer, işbaşına gelirken toplumumuza verdiği bir söz vardı. Cem Evi olayını halledeceğine dair ve sözünün arkasında durarak, bizimle bu ihtiyacımız noktasında dostane bir yaklaşımla, sorunlarımızı kendi sorunu gibi ele alarak bizim bu ihtiyacımızda yanımızda durdu. Belediyenin mülkü olan bina değer açısından büyüyecek hem de diğer binayı uygun bir hale dönüştüreceğiz. Ayvalık´taki insanlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte olacak? dedi.
Heyet daha sonra Cem Evi ve Kültür Merkezi´ne dönüştürülecek binaya gitti. Binada inceleme yapan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Ayvalık olarak ülkemizin ve dünyanın her yerinden gelen binlerce insanı bağrımıza basıyoruz. Bu nedenle her vatandaşımızın ihtiyaçlarına hizmet vermek asli görevlerimiz arasında. Alevilerin Ayvalık´ta eksikleri vardı. Ayvalık´taki Alevilerin Cem Evi ihtiyacını karşılamamak bizim için mümkün değildi. Biz de 4,5 senedir Alevi camiasının bu eksikliğini gidermek için uğraştık. O binayı yenileyerek derneğe teslim edeceğiz.? dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu