Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ayvalık´ta çıkan orman yangınında 200 ağaç zarar gördü

Ayvalık´ta çıkan orman yangınında 200 ağaç zarar gördü

Ayvalık ilçesinde 2 yıl önce Cennet Koyu´nda çıkan büyük yangının hemen yakınındaki Hakkı Bey Yarımadası´nda yine yangın çıktı.

Ayvalık ilçesinde 2 yıl önce Cennet Koyu´nda çıkan büyük yangının hemen yakınındaki Hakkı Bey Yarımadası´nda yine yangın çıktı. Havadan ve karadan yapılan müdahale ile büyümeden söndürülen yangında yaklaşık 200 çam ağacı zarar gördü.
Ayvalık ilçesi Hakkı Bey Yarımadası´nda saat 17.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına Edremit Orman İşletme Müdürlüğü bünyesindeki 4 yangın söndürme helikopteri ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği´ne bağlı 5, Ayvalık Orman İşletme Şefliği bünyesindeki 4 arazöz ve Ayvalık Belediyesine ait 4 su tankeri ile müdahale edildi. Yaklaşık 2 saatlik mücadelenin ardından söndürülen yangında, yaklaşık 5 -6 dönümlük alandaki 200 kızılçam ağacı zarar gördü.
Yangının 2017 yılında Şeytan Sofrası eteklerinde çıkan büyük yangında kül olan ağaçların yerine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile ünlü sanatçı Haluk Levent´in de katıldığı törenle fidan dikilen bölgeye çok yakın olması ise dikkatlerden kaçmadı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli