Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık´ta çıkan yangın güçlükle söndürüldü

Ayvalık´ta çıkan yangın güçlükle söndürüldü

Ayvalık İlçesi Şeytan Sofrası Mevkii´nde 19 Eylül Cumartesi günü saat 20.30 civarında yangın çıktı.

Ayvalık İlçesi Şeytan Sofrası Mevkii´nde 19 Eylül Cumartesi günü saat 20.30 civarında yangın çıktı.
Rüzgarın şiddetiyle yayılan alevler, Orman Bölge Müdürlüğü ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı´na bağlı itfaiye ekiplerinin başarılı çalışmalarıyla kontrol altına alınabildi.
Balıkesir Valiliği´nden yapılan açıklamada; ?Ayvalık İlçesi Küçükköy Mahallesi Badavut Mevkiinde 19 Eylül 2020 Cumartesi günü saat 20.30´da ormanlık alana yakın bir yerde başlayan yangının orman alanına sirayet etmesi ve rüzgârın kuvvetli esmesi nedeniyle sıçrayarak yayılmasına neden oldu. Yangın, Şeytan Sofrası olarak bilinen tepelik alanın alt kısmında başlayıp sahil bandına doğru ilerledi. Şu ana kadar yaklaşık 80 hektarlık ormanlık alanın yandığı tahmin edilmektedir. Yangın, bölgede bulunan yerleşim yeri ve meskenlere sıçramadan durdurulabildi. İlk andan itibaren etkili çok sayıda arazöz iş makinesi ve personel ile müdahale edilen yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Söndürme çalışmalarına devam edilmekte olup, kısmen kontrol sağlanmıştır. Rüzgârın hızını kaybetmemesi ve zaman zaman yön değiştirmesi sebebiyle çalışmalar büyük bir titizlikle yangını bütün yönlerden kontrol altına almak amacıyla sürdürülmektedir. İlk tespitlere göre yangının ormanlık alana yakın bir noktada aşırı rüzgarın etkisiyle elektrik iletim hatlarındaki kopma nedeniyle çıktığı yönünde bilgiler elde edilmiştir.? denildi.
Söndürme çalışmalarına çok sayıda arazöz, dozer ve helikopterin katıldığı yangın sonrası yapılan incelemede 40 hektarlık alanın yandığı tespit edildi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı