Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık´ta Çocuklar doğa ve müzikle buluştu

Ayvalık´ta Çocuklar doğa ve müzikle buluştu

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi Festival Orkestrası´nın destekçisi Aras Kargo, çalışanlarının çocuklarını doğa ve müzikle buluşturdu.

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi Festival Orkestrası´nın destekçisi Aras Kargo, çalışanlarının çocuklarını doğa ve müzikle buluşturdu.
Şirket operasyonlarının yürütüldüğü 13 bölgeden 9-14 yaşlarında 13 çocuk, ?Doğa Dostu Araslar? faaliyetleri kapsamında klasik müzikten, sağlıklı yaşama, ekolojiden zeytin üretimine kadar çok sayıda atölyeden yararlandı.
Başarılı mavi yaka çalışanların çocuklarından özellikle deniz görmemiş çocukların seçildiği gezide Ayvalık´ın sanat ve doğasever gönüllüleri kapılarını minik Araslara sonuna kadar açtı. Dört gün boyunca Ege´nin temiz havasında güne yogayla başlayan çocuklar, ilerleyen saatlerde yüzme dersleri aldı, eğitim tekneleriyle ilk kez denizde gezintiye çıktı.
Doğayı korumanın öneminin sık sık vurgulandığı programda Emine Boyner Kürşat, minik Araslarla çevre bilinciyle ilgili sohbet gerçekleştirirken, zeytin ağaçlarından eşya yapım atölyesi de ev sahipliği yaptı.
Ürünleriyle dünyada ün salan Çöp Madam lakaplı Tara Hopkins ile atık malzeme ile yaratıcı faaliyetler atölyesi programın renkli isimlerinden biriydi. Northel firmasının yenilenebilir enerji seminerinde rüzgar enerjisi ile tanışan çocuklar, 200-300 yıllık zeytin ağaçlarıyla dolu zeytinlikleri gezdi, zeytinin nasıl işlendiğini de Kürşat Zeytin fabrikasında öğrendi.
Doğa dostu minik Arasların zihnine ve kalbine sanat tohumlarını da atölyesinin kapılarını sonuna kadar açan seramik sanatçısı Naile Cimit, Zeytin Çekirdekleri Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Boğaziçi Üniversitesi´nden gönüllü müzik eğitmenleri attı. Gezinin en büyük ödülü ise adına Harika Çocuk Yasası´nın çıkarıldığı dünya çapındaki piyanistimiz İdil Biret yönetimindeki Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi Piyano Masterclass öğrencilerinin konseri oldu.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli