Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık´ta çöp konteynırları dezenfekte ediliyor

Ayvalık´ta çöp konteynırları dezenfekte ediliyor

Ayvalık Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Cunda (Alibey) Adası, Şirin Kent, Altınova, Küçükköy (Sarımsaklı) gibi insan yoğunluğunun daha fazla olduğu yerler başta olmak üzere, kent genelinde daha temiz, sağlıklı bir çevre için çalışmalarını sürdürüyor

Ayvalık Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Cunda (Alibey) Adası, Şirin Kent, Altınova, Küçükköy (Sarımsaklı) gibi insan yoğunluğunun daha fazla olduğu yerler başta olmak üzere, kent genelinde daha temiz, sağlıklı bir çevre için çalışmalarını sürdürüyor.
Havaların mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte çöp belediye ekipleri, çöp konteynırların da temizleme çalışması başlattı.
Cunda (Alibey) Adası´ndaki cadde ve sokaklarda başlatılan çalışmalar ile beş dakikada bir konteynır temizliği gerçekleştiren ekipler, günde 250 konteynırı temizlemesiyle, kent genelindeki 5 bin 500 konteynırın temizliği Kurban Bayramı öncesi tamamlanmış olacak. Konteynırlar, 90 derece sıcak suyla yıkanıp, dezenfeksiyon, bakteri önleyici ve koku giderici kullanılarak pırıl pırıl hale getiriliyor. Uygulama Kurban Bayramı´nın ardından da tekrarlanacak.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, bir program halinde kentin dört bir yanında yürütülen yıkama ve dezenfekte çalışmaları sayesinde kötü koku, bakteri ve sinek oluşumunun önüne geçildiğini söyledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli