Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Ayvalık´ta, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı adayı bir araya geldi

Ayvalık´ta, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı adayı bir araya geldi

Cumhur ittifakının MHP´li Ayvalık Belediye Başkan adayı Dr. Nazmi Başaran, Ayvalık Belediye Başkanı ve CHP´nin Ayvalık Belediye Başkan adayı Rahmi Gençer´i makamında ziyaret etti.

Cumhur ittifakının MHP´li Ayvalık Belediye Başkan adayı Dr. Nazmi Başaran, Ayvalık Belediye Başkanı ve CHP´nin Ayvalık Belediye Başkan adayı Rahmi Gençer´i makamında ziyaret etti.
Dr. Başaran´ın Salı günü yaptığı ziyarette MHP Ayvalık İlçe Başkanı Ali Atalay ile ilçe kadın kolları heyeti eşlik etti.
Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan´ın da yer aldığı ziyarette konuşan Cumhur İttifakı adayı Dr. Nazmi Başaran, yarışın dostça geçmesi temennisinde bulundu.
Başkan Gençer´de ?Ondan hiç şüpheniz olmasın benden yana. Bu bir yarıştır. Demokrasi içinde Ayvalık´a kim daha çok hizmet etmeyi anlatıp, vatandaşın gönlünü kim alırsa o kazanır. Hayırlısı olsun, Ayvalık hizmete layık. Şehrimizi, doğal alanlarını korumak bize düşen görev buna da dikkat etmek lazım.? Diye konuştu.
Ayvalık´ın tarihi ve sosyo-ekonomik durumu hakkında bilgi veren Başkan Gençer, ?Bu şehir çok dinamik bir şehir. Yazın, bahar aylarında çok dinamik. Yaz nüfusu 500 bini geçiyor. 800 km yolu var. Sahilde 65 km ama yayılmış çok yolu var. Bu kadar nüfuslu bir kentte bu kadar uzun yol olmaz. Onun için hakikaten zor bir kent. İller Bankası payınızdan fark alamıyorsunuz. 1 milyon 500 lira civarı para geliyor. Maaşlar ise 2,5 milyonu geçiyor. SSK´lar hariç böyle zorlukları var. Bizim nüfusumuza göre İller Bankası payını verseler biraz rahatlatır bu bölgeyi ama böyle bir şey yok.? dedi.
Kentin eksikleri olduğunu, su ve kanalizasyon hatlarında çok büyük sıkıntı yaşandığını ve konuyla ilgili proje çalışmasının devam ettiğini belirten Başkan Gençer, ?Büyükşehir ayrı bir zorluk. Bağlanmadan önce ilçeler kendi imkânlarıyla çok daha yüksek bütçelere sahip olabilirlermiş. Şimdi bütçede epey azalma oldu. Borcumuz da bir hayli var. 750 personelimiz var. Ben ön bilgi verme amacıyla anlatıyorum. Belediyeler zorluk çeken belediyeler. Büyükşehir de öyle. 750 milyon civarında borcu olduğunu duyduk. Çok ağır borçlar.? dedi.
C sınıfı olan Ayvalık Devlet Hastanesi´nin B sınıfına yükseltilmesi gerektiği konusunun da gündeme geldiği görüşmede, Başkan Gençer, Körfez Hastanesi ile Belediye arasında yapılan protokol ile ilçeye kapsamlı bir hastane kazandırılması için girişimde bulunduklarını söyledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu