Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ayvalık´ta deve Güreşleri öncesinde develere lokma hayrıyla havutları giydirildi.

Ayvalık´ta deve Güreşleri öncesinde develere lokma hayrıyla havutları giydirildi.

Ayvalık´ta develere Havut giydirildi

Ayvalık Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği´nin öncülüğünde, Talatpaşa´da gerçekleşen lokma hayrına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Heybetli görünümleriyle yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çeken, süslü havutlarıyla, Ayvalık´ta düzenlenecek olan iddialı güreşler öncesinde adeta görücüye çıkan pehlivan develer için düzenlenen hayırda, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan´da hazır bulundu.
Havut giydirme hayrına katılan Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, geleneksel Ayvalık Deve Güreşleri öncesinde düzenlene havut hayrından bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ?Ayvalık´ın deveci cemiyetlerini böylesi önemli gününde Ayvalık Belediyesi olarak yanlarında bulunuyoruz. Bu organizasyona belediyemizin ekonomik imkanları çerçevesinde gereken desteği vermeye çalışacağız. Ayvalık deve güreşlerinde de Ayvalık Deve ve Deve Sevenler Derneği Başkanı Sayın Mustafa Yatkın´ın çalışmalarıyla simgeleşmeye başladı. Ben bu yüzden başta Yatkın olmak üzere ilçemizdeki tüm devecilik camiası mensuplarıyla, deve sahiplerine bu yöndeki çabaları nedeniyle teşekkür ediyorum.? diye konuştu.
Davul-zurna ve dualar eşliğinde yapılan geleneksel havut giydirilmesi hayrı ile ilgili açıklamalarda bulunan Ayvalık Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği Başkanı Mustafa Yatkın´da ?Havut hayrımızda oğlum Ali İbrahim Yatkın´a ait ?Ali Efe´, ?Kılıç Ali´, ?Karadağlı´ ve derneğimiz yöneticilerinden Mustafa Uludağ´a ait Koray Develeri katıldı? dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli