Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ayvalık´ta en iyi lezzet noktaları belirlendi

Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Turizm Danışma Bürosu, Ayvalık Ticaret Odası ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası işbirliği ile hazırlanan projede başarılı olan işletmelere 13. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri etkinlikleri kapsamında ödülleri veri

Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Turizm Danışma Bürosu, Ayvalık Ticaret Odası ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası işbirliği ile hazırlanan projede başarılı olan işletmelere 13. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri etkinlikleri kapsamında ödülleri verildi.
Projede, çevresindeki adaları, doğal güzellikleri ve tarihi binalarıyla olduğu kadar, Girit ve Midilli adalarından gelen mübadil kültürü ve balkanlardan gelen Boşnak, Makedon yemek çeşitleriyle son derece zengin bir mutfak kültürüne ev sahipliği yapan Ayvalık´ın lezzet haritası çizilmesi planlanıyor.
Bu değerli birikimin gelişerek Ayvalık mutfağının uluslararası anlamda hak ettiği konuma ulaşması, yemek kültürünün korunması ve daha iyi bilinmesi, başta Ayvalık olmak üzere tüm coğrafya kültürüne büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.
Bu amaç ile kamu ve sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan ?Ayvalık Lezzet Noktaları Projesi?, damak tadına düşkün herkes için bir rehber olmayı hedefliyor.
Ayvalık Lezzet Noktaları Web Rehberi niteliğindeki web sitesinde projenin tanıtımı, duyuru, yarışma ve online başvuruların yapılmasının yanı sıra projeye katılan tüm işletmelerin detaylı bilgiler ve fotoğrafları ile yer alacağı bir web rehberi olacak şekilde hazırlandığı öğrenildi.
Projede hedeflerinin hazırlanan web sitesi ve sosyal medya çalışmaları ile Ayvalık lezzetlerini daha çok insanın öğrenmesini ve Ayvalık tanıtımının daha etkin yapılmasını sağlamak olduğunu açıklayan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ?Bu hedefi gerçekleştirmek için hazırlanan Ayvalık Lezzet Noktaları web sitesi ile tüm işletmelerin projeye katkı sağlaması için özverili çalışmalar yaptık. Projenin dolayısıyla web sitesinin daha iyi tanıtılması için afiş, masa üstü tanıtım materyali ve Ayvalık Lezzet Noktaları manifestosu hazırlanarak kentimizdeki yiyecek-içecek işletmelerine dağıttık. Ayvalık halkının projenin içinde yer alması için yoğun çaba sarf ettik.? dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli