Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık´ta Engelliler Günü etkinliği

Ayvalık´ta Engelliler Günü etkinliği

Ayvalık Belediyesi´nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlediği eğlenceli etkinliğe yoğun ilgi yaşandı.

Ayvalık Belediyesi´nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlediği eğlenceli etkinliğe yoğun ilgi yaşandı.
İsmet İnönü Kültür Merkezi´ndeki etkinliğe Ayvalık Belediyesi bünyesindeki Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi´nin yanı sıra Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Merkezi, Ayvalık Zihinsel Engelliler Derneği, Ayvalık Zeytin Özel Rehabilitasyon Merkezi, Ayvalık Özel Eğitim Merkezi kuruluşlarının engellileri ve aileleri hazır bulundu. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İzmir Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği Başkanı Ertuğrul Sabah, BOED Başkanı Güler Çapraz Özlemiş, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Eski Genel Başkan Yardımcısı Ömer Uğur, Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu Eski Genel Başkanı Hamdi Atay, Engelsiz Türkiye Partisi eski Genel Başkanı Muharrem Parmaksız, engelli ve aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın bir ağızdan seslendirilmesinin ardından konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, engellilerin toplumun en önemli bir parçası olduğunun altını çizdi.
Ayvalık Belediyesi´ne ait Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen ?Engelli Çocuklarla El Ele´ projesiyle ilçede bulunan Ege Ağız, Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği bünyesindeki diş hekimlerine Belediye Başkanı Rahmi Gençer tarafından hediyeler verildi. Ayvalık Belediyesi Özel Çocuklar Eğitim Evi öğrencisi Hazal Sütçü´nün ablası Gözde Sütçü tarafından engelli ailelerinin yaşadıkları sorunları dile getiren anlamlı bir konuşma yapıldı.
Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Merkezi Öğrencisi ortopedik engelli Hasan Penbegül de engelliler için yapılması gereken mimari sorunların çözümlenmesini gündeme taşıdı.
Etkinlik, engelli öğrencilerinin halk oyunları, şarkılar ve şiir gösterimleriyle son buldu.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli