Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ayvalık´ta Engelliler Haftası kutlandı

Ayvalık´ta Engelliler Haftası kutlandı

Ayvalık Belediyesi tarafından, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle İsmet İnönü Kültür Merkezi´nde kentteki tüm engellileri kapsayan özel bir etkinlik düzenlendi.

Ayvalık Belediyesi tarafından, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle İsmet İnönü Kültür Merkezi´nde kentteki tüm engellileri kapsayan özel bir etkinlik düzenlendi.
Etkinliğe Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin´in yanı sıra protokol üyeleri, engelli aileleri ve bir çok vatandaş katıldı. Engelliler haftası etkinliği için, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Özel Çocuklar Eğitim Evi, Ayvalık Zihinsel Engelliler Derneği, Ayvalık Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Zeytin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Birlik Ortopedik Engelliler Derneği üyeleri çocuklarla Ayvalık Sanat Topluluğu katkılarıyla hep bir ağızdan şarkılar söylendi.
Engelliler Haftası töreninde söz alan Başkan Mesut Ergin ?Sizlere engelli demek yerine siz değerli öğrencilerimizin kardeşlerimizin durumunun özel olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle de sizler özel bireylersiniz. Her duyunuzu her duygunuzun bizden daha derin olduğunu biliyorum. Sizler sevdiğinizde en çok seven, sizler mutlu olduğunuzda en çok mutlu olmayı bilen, sizler üzüldüğünüzde en çok üzülenler olduğunuzu da biliyorum. Yüce Mevlamızın insana bahşettiği hayata dair tüm duyguların en güzelleri sizlerde, aslında en ince düşünen, en hassas olanlarda sizlersiniz. Ve elbette birçoğumuzdan özverili ve yeteneklisiniz. Düşünün ki, bir bahçede bütün çiçekler aynı renk, ne özelliği kalır? Sizler farklı renklerdeki çiçeklersiniz. Asıl sorun, asıl engel, asıl kısıt bizlerde. Hayatımızda sizin gibi özel bireylerle birlikte yaşadığımızı unutuyoruz. Bunun için seçim süresince söylemiştim, yineliyorum, hayatı sizinle yaşadığımızı unutmadan bir kent dizayn etmeye çalışacağız. Engel sizde değil, yerel yöneticilerin, şehir planlaması yapanların sizi düşünememesinde.? Dedi.
Kaymakam Görgülüarslan´da konuşmasında organizasyonda emeği geçen tüm kurum ve kuruluşları kutladı. Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli