Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

AYVALIK´TA EVRENSEL´LE DAYANIŞMA YEMEĞİ

AYVALIK´TA EVRENSEL´LE DAYANIŞMA YEMEĞİ

?Umutsuz olmayalım, değişim süreci yaşıyoruz?

Evrensel Gazetesi okurları tarafından Ayvalık İlçesi´nde Dayanışma Yemeği düzenlendi.
Yemekte, belediye başkan adayları da katılarak seçim çalışmalarından gözlemlerini aktararak, toplumda bir kıpırtının olduğunu, halkın yeniden itiraz etmeye başladığı bir sürecin yaşandığını dile getirdiler.
Ayvalık´ta Evrensel okurları tarafından Paşa Limanı sosyal tesislerinde geniş katılımlı dayanışma yemeği düzenlendi.
Yemeğe, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Şuayyip Çetin, Ayvalık Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP Ayvalık Belediye Başkan adayı Rahmi Gençer, Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan, Emek Partisi Balıkesir İl Başkanı Cemil Tosunoğlu ile KESK´e bağlı sendikalardan yöneticiler ve demokratik kitle örgütü yöneticileri katıldı.
Yemekte ilk olarak konuşan EMEP Ayvalık İlçe Başkanı Musa Metin, Evrensel Gazetesi´nin baskılara rağmen halka haber ulaştırma çabasının değerli olduğunu ve korunması gerektiğini söyledi.
Metin´in ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Şuayyip Çetin konuştu.
Seçim çalışmalarından izlenimlerini aktaran Çetin, ?Şimdi herkes sürekli televizyonlarda tek bir adamı görür olduk diye öfkeleniyor. Ama arkadaşlar bizler halkın içerisinde de bu durumun olduğunu görüyoruz, gözlemliyoruz. Onların sesi çıktıkça halkın sesi de artmaya başlamış durumda. Toplumda bir kıpırtı var, halk yeniden itiraz etmeye sorgulamaya başlamış durumda. 100´ün üzerinde köyü onlarca pazar yerini geziyoruz ve daha şimdiye kadar kimse AKP´yi savunmuyor, aksine itirazını yüksek sesle ifade ediyor. Umutsuz olmayalım, halkın bir araya geldiği bir mücadele için doneler var ancak halkı bir araya getirecek güçlü politikalarla bir araya gelmemiz gerekiyor. Bu kazanımlarla yerelden başlayarak hep birlikte güldüğümüz günlere gideceğimizi şimdiden görüyorum. Hep birlikte daha güçlü mücadele ederek bir araya gelelim.? diye konuştu.
Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan da konuşmasında, ?Her gün meydanlarda ?bize oy vermezseniz beka sorunu olur´ diyorlar. Bigadiç´te AKP % 58 oy almıştı. Oranın büyük pazarında, ilçede bir tek kişiden ?her şey yolunda, Türkiye´nin beka sorunu var´ diyeni duymadık. Beka sorunu dedikleri kendi sistemlerinin, kendi kasalarının, kendi geleceklerinden başka bir şey değildir. Onların bekası bizleri ilgilendirmez. Esas olan işçilerin, emekçilerin, bütün inançtan halkların bu iktidardan kurtulmadığı sürece rahat etmeyeceği açık bir gerçektir. 31 Mart´ta varlık kuyruklarının varlık mı yok da yoksulluk kuyruğu mu olduğunu halk gösterecek.? dedi.
CHP Ayvalık İlçe Başkanı Rahmi Gençer de, seçim çalışmaları boyunca halkın iktidarın politikalarına karşı tepkili olduğunu belirterek, ?Şu an insanları ayrıştıranlara karşı farklı düşünenler de olsa bu seçimde bir arada durmalıyız ve bu ceberut hükümetten kurtulmalıyız diye düşünüyorum.? dedi.
Etkinlik konuşmaların ardından şiir ve türkülerin okunması ve çekilen halaylarla devam etti.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli