Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ayvalık´ta haşere ile 12 ay boyunca mücadele ediliyor

Ayvalık´ta haşere ile 12 ay boyunca mücadele ediliyor

Ayvalık Belediyesi Haşere ile Mücadele ekipleri, kent genelinde yılın 12 ayı boyunca haşere mücadelesini sürdürüyor.

Ayvalık Belediyesi Haşere ile Mücadele ekipleri, kent genelinde yılın 12 ayı boyunca haşere mücadelesini sürdürüyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Ayvalık Belediyesi arasında gerçekleştirilen protokol ile geçtiğimiz yıl haşere mücadelesini üstlendiklerini söyleyen Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, aldıkları sorumluluğun bilincinde hareket ettiklerini açıkladı.
Geçmiş yıllarda haşere ile mücadelenin aksatıldığını ve neredeyse toplum sağlığını tehdit edecek boyuta ulaştığını hatırlatan Başkan Ergin, ?Bu kez işimizi sıkı tuttuk, kış aylarında ilaçlamaya başladık ve bahar aylarına kadar da mücadeleyi aralıksız devam ettik. Geçtiğimiz yaz aylarında adeta bir seferberlik başlattık, kurduğumuz 7 ekiple birlikte 24 saat durmaksızın haşere ile mücadele ettik ve karşılığını da aldık. 2019 turizm sezonu sıkıntısız geçti.? dedi.
Aralık ayında haşerenin larva döneminde ilaçlama çalışmalarının başlatıldığı bilgisi veren Başkan Ergin, ilaç ihalesinin zaman kaybetmeden yapıldığını, mücadelenin yaz mevsimi de dahil olmak üzere aksatılmadan 12 ay boyunca devam edeceğini ifade etti.
Ekiplerin ilçe genelinde kanalizasyon, yağmur suyu kanalları, durgun su birikintileri, çöp konteynırları ve çöp terfi merkezlerinde sivrisinek larvalarına yönelik ilaçlamayı sürdürdüklerini belirten Başkan Ergin, ?Havaların ısınmasıyla birlikte ekiplerimiz uçkun mücadelesine yönelik çalışmaları hızlandırdı. Diğer yandan korona virüs salgınına karşı ilçe genelindeki tüm cadde ve sokakların yanı sıra kamu kurumları, işyerleri ve halkın yoğun olduğu noktalarda dezenfekte çalışmaları gerçekleştiriliyor.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli