Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ayvalık´ta ?Köy enstitüleri fikir ve kültür günleri´ başlıyor

Ayvalık´ta ?Köy enstitüleri fikir ve kültür günleri´ başlıyor

Yaşama geçirildiği 17 Nisan 1940 tarihinden bugüne kadar Türkiye´nin en önemli eğitim ve aydınlanma modeli olarak bilinen Köy Enstitüleri, kuruluşunun 81. yılında Ayvalık Belediyesi´nin ev sahipliğinde 19-20-21 Nisan tarihlerinde Vural Sineması Nejat Uygu

Yaşama geçirildiği 17 Nisan 1940 tarihinden bugüne kadar Türkiye´nin en önemli eğitim ve aydınlanma modeli olarak bilinen Köy Enstitüleri, kuruluşunun 81. yılında Ayvalık Belediyesi´nin ev sahipliğinde 19-20-21 Nisan tarihlerinde Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi´nde tekrar eğitim, bilim ve sanat başlıkları ile gündeme taşınıyor.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, çağımız eğitim modellerinin sürekli tartışma konusu olduğu ve değişikliğe uğradığı bugünlerde Köy Enstitülerinin çok kısa sayılabilecek yaşam pratiğinin halâ özlenen bir eğitim modeli olarak tartışılmakta olduğunu söyledi.
Bu tartışmalara katkı sağlamak ve Türkiye´nin ihtiyaç duyduğu eğitim modelinin ne olması gerektiğini yeni kuşaklara anlatmak, hatırlatmak ve tanıtmak amacıyla Ayvalık Belediyesi ev sahipliğinde Köy Enstitüleri Fikir ve Kültür Günleri´nin Ayvalık´ta 19-20-21 Nisan tarihlerinde hayata geçirileceğini belirten Belediye Başkanı Mesut Ergin, ?Atölye Kültür Sanat ile son yıllarda nitelikli kültür projelerine verdiği değer ve yaptığı yatırımlarla öne çıkan etkinlikler online ve sınırlı sayıda seyirci ile gerçekleşecek. İlk olarak 18 Nisan´da İsmail Hakkı Tonguç Belgeliği Vakfı´nın sosyal medya hesaplarından online yayınlanacak açık oturum ile başlayacak olan etkinlik dizisi, 19 Nisan´da yönetmenliğini Ali Adnan Özgür´ün yaptığı ve Köy Enstitülerinin serüvenini anlatan "Toprağın Çocukları" adlı film gösterimi ile devam edecek. 20 Nisan´da ise Türkiye´nin en özel seslerinden Yasemin Göksu´nun, içeriğinde belgesel tadında öğelerin olduğu ve tiyatro oyuncusu Şebnem Köstem ile beraber bugüne özel hazırladığı "Yarım Kalan Düş" adlı anlatımlı konser Ayvalıklılarla buluşacak. 21 Nisan tarihinde ise Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin panele katılacak.? dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli