Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Ayvalık´ta ?Köy Enstitüleri´ konulu panel düzenlendi

Ayvalık´ta ?Köy Enstitüleri´ konulu panel düzenlendi

Türkiye´nin en önemli eğitim ve aydınlanma modeli olarak bilinen Köy Enstitüleri, kuruluşunun 81. yılında Ayvalık Belediyesi´nin ev sahipliğinde...

Türkiye´nin en önemli eğitim ve aydınlanma modeli olarak bilinen Köy Enstitüleri, kuruluşunun 81. yılında Ayvalık Belediyesi´nin ev sahipliğinde, 4 gün boyunca, Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi´nde ?Fikir ve Kültür Günleri´ adı altında tekrar eğitim, bilim ve sanat başlıkları ile gündeme taşındı.
Etkinliğin son gününde, gazeteci, yazar ve belgesel yönetmeni Nebil Özgentürk moderatörlüğünde, Yeni Kuşak Köy Enstitüler Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş ve Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Köy Enstitüler modelini konuştu.
Panel öncesi Nebil Özgentürk´ün hazırlayıp seslendirdiği ?Kısa bir yolculuk ama uzun bir yürüyüştü Köy Enstitüleri´ konulu belgeselin sunumu yapıldı.
Bir Köy Enstitüsü öğretmeninin çocuğu olan Yeni Kuşak Köy Enstitüler Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş, enstitünün kuruluşunu, amaçlarını ve 14 yıl boyunca Türkiye eğitimine, gençliğine kattığı değeri anlattı.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin´de, Köy Enstitüleri modelinin bir benzerini Ayvalık´ta yaşama geçirildiğini söyledi.
Mahalle evleriyle, kooperatiflerin kurulmasını Köy Enstitüleri modelinden esinlenerek hizmete soktuklarını söyleyen Başkan Ergin, ?Yapmaya çalıştıklarımızdan biri, mahalle evlerinde alınan kurslar ile edinilen bilginin kooperatifte kullanılması. Diğer kooperatifler ile ürün değişimi ve satışı konularında oldukça iyi yol aldık.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false