Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık´ta kurtuluş coşkusu

Ayvalık´ta kurtuluş coşkusu

Ayvalık´ın düşman işgalinden kurtarılışının 93. yıldönümü Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören ile kutlandı.

Ayvalık´ın düşman işgalinden kurtarılışının 93. yıldönümü Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören ile kutlandı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer törende yaptığı konuşmada, son zamanlarda yaşanan terör saldırılarına dikkat çekerek sağduyu çağrısı yaptı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Garnizon Komutanı Personel Albay Aydın Nazlı ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´in Atatürk Anıtı´na çelenk sunmasıyla başlayan kurtuluş törenlerinde Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri şiir okuyup halk oyunları gösterileri sundular.
Günün anlam ve önemi hakkında konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Bugün Ayvalık´ın gurur günü. Ayvalık´ın kurtuluşunun 93. yıldönümü. 29 Mayıs 1919´da ilk kurşun Ayvalık´ta atıldı. Ali Çetinkaya önderliğinde Küçükköy´den, Altınova´dan, köylerimizden katılan milis kuvvetleriyle ilk resmi askeri kurşun Ayvalık´ta atılmıştır. Bu bizim büyük gururumuzdur ve büyük önder Mustafa Kemal Atatürk nutkunda aynen böyle anlatır. 15 Eylül 1922´de yani 3 buçuk yıl sonra da istiklal savaşının son günleri de Ayvalık´ta olmuştur. Bu gururu Ayvalık yaşıyor. Biz bu cumhuriyetin değerleriyle Ortadoğu´nun bataklığından yıllarca uzak kaldık. Bugün görüyoruz büyük bir trajedi gözlerimizin önünde yaşanıyor. Fitneyi soktuktan sonra toplumları birbirine düşüren, ayrıştıran emperyalist güçler Suriye´de binlerce, milyonlarca insanı sefil etmiştir. Yanımızda büyük ateşler yanıyor. Bizi tek kurtaracak bir şey var o da bu bayrağın altında birlik ve beraberliktir. Bu cumhuriyet öyle bir cumhuriyettir ki hiçbir zaman etnik ayrım yapmamıştır. Bu cumhuriyette yetişen her genç vali de olur, başbakan da olur, cumhurbaşkanı da. Bizde taşeron olarak yollanan bu hain terör örgütünü her yerde kınamalıyız, lanetlemeliyiz. Ama dikkat etmeliyiz ve sadece terörü örgütünü lanetlemeliyiz. Birlik ve beraberliğimizi bozmadan bu ülke dimdik ayakta kalacak, bu kötü günlerde geçecektir? dedi.
Konuşmanın ardından Ayvalık Belediyesi Bandosu, Ayvalık´ın düşman işgalinden kurtuluşunu 93. yıldönümü şerefine Cumhuriyet Meydanında konser verdi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Ayvalık kurtuluş coşkusu
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli