Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ayvalık´ta Mavi Bayraklı plaj sayısında artış var

Ayvalık´ta Mavi Bayraklı plaj sayısında artış var

Ayvalık´ta 5´i belediye işletmelerine ait mavi bayraklı plaj sayısı 12´ye yükseldi.

Ayvalık´ta 5´i belediye işletmelerine ait mavi bayraklı plaj sayısı 12´ye yükseldi.
1993 yılında yaşama geçirilen ?Mavi Bayrak? uygulamasının ardından Türkiye genelinde 486 plaj mavi bayrağa kavuştu.
32 bayrak ile 5 ilin ardından beşinci sıraya yükselen Balıkesir´in Ayvalık ilçesinin dünyaca ünlü plajları mavi bayrak ile marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Paşalimanı, Kapri, İlk Kurşun Mahallesi Güzelleştirme Derneği, Badavut ve Duba işletme ve plajlarına mavi bayrak çekildi.
Ayvalık Belediyesi iştirakleri arasında yer alan restoran ve plajıyla hemen her kesimden insanın yararlandığı Paşalimanı´ndaki plaj hem mavi bayrağı hem de engellilere yönelik kolaylıkları ile yeni sezona başlangıç yaptı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, TURÇEV Ege Bölge Koordinatörü Doğan Karataş ve engelli vatandaşların da katılımıyla düzenlenen törende göndere mavi bayrak çekildi.
Ayrıca mavi bayrak kazanan otel ve işletmelere sertifikaları verilirken, birbirinden değerli parçaları seslendiren ?Zeytin Çekirdekleri? korosu törene renk kattı.
Törende, konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ?Mavi bayrak bir yerde tatil yapmak için giden insanlara kılavuzluk eder. Can güvenliği vardır, sağlıklıdır, çevreye duyarlıdır, cankurtaranı bulunur, güvenle ve huzur içinde denize girebilirsin demektir mavi bayrak. 290 kilometre sahilimiz 58 adamızla özel bir konumda olan Balıkesir´de mavi bayrak alacak daha çok nokta bulunuyor.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli