Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık´ta öğrenciler Yerli Malı Haftası´nı kutladı

Ayvalık´ta öğrenciler Yerli Malı Haftası´nı kutladı

Ayvalık Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (AYBEGEM) öğrencileri, Yerli Malı Haftası´nı kutladı.

Ayvalık Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (AYBEGEM) öğrencileri, Yerli Malı Haftası´nı kutladı.
İlkokul ve ortaokul öğrencilerine temel eğitim dersleri ücretsiz olarak verilen, uzman öğretmenlerle etüt dersleri düzenlenen Ayvalık Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (AYBEGEM) öğrencileri için 12-18 Aralık tarihleri arasında ülkemizdeki tüm okullarda kutlanan Yerli Malı Haftası için bir program düzenlendi.
Etkinlik kapsamında eğlenceli vakit geçiren AYBEGEM öğrencileri, kendileri için hazırlanan farklı farklı vitamin gruplarından oluşan meyve ve yiyecekler yediler.
Öğretmenler tarafından Yerli Malı Haftası´nın önemi, yerli üretimin ülke ekonomisine katkıları öğrencilere yaş seviyelerine uygun olarak anlatılırken, kullanılan vitaminlerin vücudumuza sağladığı faydalarla ilgili bilgiler verildi. Etkinlik sırasında keyifli vakit geçiren öğrenciler eğlenirken öğrenmenin tadına vardılar. Bu etkinlik sayesinde öğrencilerin hem yerli üretim konusunda bilgi sahibi oldular hem de yaparak ve kavrayarak öğrenme sağlandı.
Yerli Malı Haftası ile 1. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik dar boğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal bilincin oluşturulması amaçlandığını ifade eden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Temeli büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında toplanan İzmir İktisat Kongresi´nde atılan Yerli Malı Haftası ile hem milli değerleri hem yerli üretimin önemi hem de paylaşmanın güzelliği çocuklarımıza anlatılıyor.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı