Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Ayvalık´ta seramik sergisi

Ayvalık´ta seramik sergisi

Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Kültür İşleri Müdürü Burak Tok, AYKÜSAD Başkanı Yaşar Akçay´ın da aralarında bulunduğu sergi açılışında, Hacettepe Üniversitesi´nde seramik üzerine doktora yapan Koza Kurt Kıtay´ın çalışmaları beğeni topladı

Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Kültür İşleri Müdürü Burak Tok, AYKÜSAD Başkanı Yaşar Akçay´ın da aralarında bulunduğu sergi açılışında, Hacettepe Üniversitesi´nde seramik üzerine doktora yapan Koza Kurt Kıtay´ın çalışmaları beğeni topladı.
Açılışta Büyük Önder Atatürk´ün, ?Sanat güzelliğin ifadesidir. Bu ifade söz ile olursa şiir, nağme ile olursa musiki, nakş ile olursa ressamlık, oyma ile olursa heykeltıraşlık bina ile olursa mimarlık olur. Sanatkâr ise toplumda uzun mücadele ve gayretlerden sonra alnında ışığı ilk hisseden insandır´ sözüne değinen Kültür İşleri Müdürü Burak Tok, ?Gazi Mustafa Kemal Atatürk sanata ve sanatkâra vermiş olduğu değeri bu sözlerle bizlere ne güzel anlatmıştır. Bizlerde Ayvalık Belediyesi olarak sanat ve sanatkârın yanında olmaya bu eserleri siz değerli sanatseverlerle buluşturmaya gayret ve çaba sarf ediyoruz.? diye konuştu.
Ailesinin uzun yıllardır yaşadığı Ayvalık´ta açtığı serginin ilk kişisel sergisi olduğunu belirten Koza Kurt Kıtay, ?Seramik kuşlarımın her biri aslında birer kadını ifade ediyor. Metefor olarak kullandım. Kadınların yalnızlığını, toplum içinde bastırılmışlığını, aşka aşık oluşunu ve ayakta durma çabasını simgeliyor. Sergideki çalışmalarımı 2,5 sene içinde ürettim.? dedi.
Sergi, 30 Ocak 2019 tarihine kadar gezilebilecek.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Ayvalık seramik sergisi
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu