Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Ayvalık´ta Sulu Boya Resim Sergisi

Ayvalık´ta Sulu Boya Resim Sergisi

Adnan Kandemir´in Suluboya Resim Sergisi, 12 Haziran Salı günü Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisi´nde açıldı. Sergide sanatçıya ait 30 adet sulu boya resmi görücüye çıktı.


Hızlı hareket etmeyi, sabırlı ve titiz çalışmayı isteyen, hata kabul etmeyen ve oldukça zor bir teknik olan suluboya tekniğini ?Suyun özgürlüğü´ olarak tarif eden Adnan Kandemir, 6. kişisel sergisini Ayvalık´ta açtı.
2012 yılından bu yana suluboyaya ağırlık verdiğini belirten Adnan Kandemir, ?Sulu boya çalışıyorum, Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği mezunuyum. Orada bunun çalışmasını yaptım ama özel olarak sulu boyaya geçmem suyun özgürlüğünden kaynaklanıyor. Suyun özgürlüğünü ve çalışma sürecini çok seviyorum. Özel bir tema üzerinde yoğunlaşmıyorum. Fotoğrafik özelliklerde ama kendi yorum ve düşüncelerimi katarak doğa ve objeyi yorumluyorum. Birçoğu kendi çektiğim fotoğraflar ama fotoğrafın çok dışına çıkarak çok farklılaşıyor resimlerim. Suyun akışına bırakıyorum. Suyun özgürce akışından dolayı. Çok zor bir teknik bir şekilde hallettiğimi düşünüyorum ama daha yolun başındayım.? dedi.
Cunda Pazar yerine ait bir resmin de yer aldığı ve büyük çoğunluğunu 2017 yılının çalışmalarının oluşturduğu sergi beğeni toplarken, Adnan Kandemir, ?Ayvalık´ın bozulmamışlığını ve sosyal yapısını seviyorum. Eşim öğretmen, emekli olduktan sonra Ayvalık´a yerleşmeyi planlıyoruz. Küçükköy´ün sanatsal ortamında yer bulabilirsem Küçükköylü olmak istiyorum.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli