Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık´ta turizm toplantısı

Ayvalık´ta turizm toplantısı

Ayvalık İlçe Turizm Danışma Bürosu tarafından Ayvalık´ın üç ayrı noktasında turizmin gelişmesine engel olan sorunlar ve çözüm önerilerinin ele alınacağı toplantıların ilki Alibey Adası´nda (Cunda) yapıldı.

Ayvalık´ın turizmde ivmesini arttırmak ve sezonu yılın 12 ayına yaymak amacıyla turizm sektörünün tüm bileşenlerinin bir araya getirilmesini ve sorunlara ortak çözüm bulmayı amaçlayan toplantıların ilki Cunda Atatürk Kültür Merkezi´nde 25 Mayıs Cuma günü yapıldı.
Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Körfez Koordinasyon Daire Başkanı Fatih Aka, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır, İlçe Turizm Danışma Büro Sorumlusu Yasemin Gençer, GTH İlçe Müdürü Mehmet Uysal, Vergi Dairesi Müdürü Adem Torun, İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Onur Koçak, Liman Başkanı Asım Özalp, BASKİ Ayvalık Müdürü İskender Çavdar, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma, AYTUGEB, Cunda Su Ürünleri Kooperatifi ile sektör temsilcileri, esnaf ve vatandaşlar katıldı. Ayvalık Belediyesi´nin tüm birim amirleri toplantıda hazır bulundu.
Kaymakam Gökhan Görgülüarslan´ın başkanlık ettiği toplantıda, çöp, hijyen, trafik, alt yapı, ruhsatsız ve konaklama bildirmeyen işletmeler gibi sorunlar gündeme getirilen başlıca sorunlar oldu.
Kaos ve düzensizliğin içinde yaşamayı kimsenin istemeyeceğini belirten Kaymakam Görgülüarslan, ?Bu süreci kesinlikle disipline etmemiz lazım. Sizlerin bu süreci yönetmede bize yardımcı olmanız gerek.? dedi.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, sorunları aynı olsa da çeşitli farklılıklar yaratan Ayvalık İlçesi Cunda ve Sarımsaklı da ilk kez böyle bir toplantı düzenlenmesini sağlayanlara teşekkür etti.
Ayvalık´ın her şeye rağmen iyi yolda olduğunu söyleyen Başkan Gençer ?İstiyoruz ki Ayvalık´ı koruyalım ve doğru yönlendirelim. Belediye olarak çevrenin korunmasına duyarlıyız. Deniz patlıcanını yok etmememiz lazım, denizimizi temiz tutmamız lazım, zeytin ağaçlarımızı korumamız lazım. Korumalar bölge insanına fayda getirecek. Ayvalık´ın diğer kentlerden farkı Ayvalık´a gelen Ayvalıklı oluyor, Ayvalıklı gibi hassas oluyor ama Ayvalıklılar da memleketine sahip çıkıyor. Bugüne kadar koruduğu gibi koruyor ve işlerini yapıyor. Bizler bu koltuklarda süreliyiz ama yaptığımızı işi keyifli yapmayı istiyoruz.? dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Ayvalık turizm toplantısı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli