Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Ayvalık´ta UNESCO bilgilendirme toplantısı

Ayvalık´ta UNESCO bilgilendirme toplantısı

Ayvalık´ın UNESCO Kültür Mirası arasında yer alması için Ayvalık Belediyesince başlatılan çalışmalar kapsamında bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

Ayvalık´ın UNESCO Kültür Mirası arasında yer alması için Ayvalık Belediyesince başlatılan çalışmalar kapsamında bilgilendirme toplantıları düzenlendi.
Ayvalık Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Ayvalık´ın UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak değerlen dirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar dahilinde Ayvalık Ticaret Odası Salonunda iki bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Bergama Belediyesi UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetimi Birimi Koordinatörü Yaşagül Ekinci tarafından ilk toplantıda daire amirlerine, belediye meclis üyelerine, ikinci toplantıda da ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile gönüllülere yönelik bilgilendirme yapıldı.
Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı´nın da katıldığı toplantıya başkanlık eden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık´ın UNESCO Dünya Mirası listesine giden yolda tarihi yapılarıyla ve kültürel varlıklarıyla çok şanslı olduğunun altını çizdi.
Ayvalık Belediyesi olarak Ağustos ayında Plan Proje Müdürlüğü ile UNESCO sürecine başlama kararı aldıklarını belirten Gençer, ?Ayvalık´ın tarihçesi, mimari durumunu, sosyal hayatını, jeolojik dokümanlarını, Tabiat Parkları ve Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından korunduğunu anlatan bir dosya ile başvuruda bulunduk. UNESCO ayağıyla biz şehri kültür miraslarımızla ilgili yaşam biçimimiz hakkında bilinçlendirmiş olacağız. UNESCO´ya girmek veya aday olmak bile dünyanın kafasını burada böyle bir şehir varmış diye Ayvalık´a döndürmeye yetecektir? diyerek katılımcılara UNESCO sürecini anlattı.
Bergama Belediyesi UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetimi Birimi Koordinatörü Yaşagül Ekinci ise katılımcılara süreç hakkında açıklamalarda bulunup izlenecek yol haritasını anlattı.
Toplantı sonunda Ayvalık Belediyesi Zeytin Çekirdekleri Yaylı Çalgılar Grubu 10 dakikalık bir konser verdi.
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı