Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Ayvalık´ta Yaz Okulu

Ayvalık´ta Yaz Okulu

Ayvalık Belediyesi ile Boğaziçi Üniversitesi organizasyonunda Yaz Okulu başladı.

Ayvalık Belediyesi ile Boğaziçi Üniversitesi organizasyonunda Yaz Okulu başladı.
Ayvalık Belediyesi ile Boğaziçi Üniversitesinin ortaklaşa yürüttüğü ?Ayvalık Yaz Kampı? stard aldı.
Ayvalık Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce yürütülen ?Zeytin Çekirdekleri Sosyal Sorumluluk Projesi? kapsamında 10 Ağustos-10 Eylül arasında gerçekleştirilecek ?Boğaziçi Üniversitesi Ayvalık Yaz Okulu´nda Boğaziçi Üniversitesi 76 gönüllü öğrencisiyle ve akademisyenleri ile ekolojik yaşam, çocuk ve kimlik, çocuk hafızası ve geri dönüşüm temalarında hareketle 8 ana atölyede tiyatro, sanat, ekoloji, öykü, müzik, dans, spor ve bilim üzerinden Ayvalıklı çocuklarla onların temel gelişimlerini de baz alacak şekilde eğitim verecek.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Boğaziçi Üniversitesi ile belediyemiz tarafından hayata geçirilen ilk uygulama çocukların eğitimine yönelik olarak 10 Ağustos´ta başladı.? dedi.
10 Eylül´e kadar sürecek yaz kampı süresince (7- 13 yaş) çocuklara ve gençlere eğitimler İsmet İnönü Kültür Merkezi, eski Kırlangıç fabrikası, Ayvalık Kapalı Spor Salonu, Ayvalık Kütüphanesi, Anadolu Lisesi gibi değişik mekanlar da verilecek.
Atölyelerde temel amaçlı çocuk ve onun gelişimini baz alan oyun ve eğitimlerle nitelikli bir vakit geçirmenin yanında çocukların toplumun geniş bir kesimiyle kaynaşma fırsatı bulabileceği alanlar olacak. Yaz okulu çocukların tüm bu anlatılanları kazanıma dönüştürülebileceği ve bunların yaşamında da kullanılabileceği bir mekan olacak. Bu bağlamda Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Gülay Barbarosoğlu, rektör yardımcısı Profesör Dr. Ayşe Mumcu ve rektör danışmanı Profesör Dr. Fikret Adaman proje öncesinde Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´i ziyaret etmişti.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Ayvalık Okulu
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu