Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ayvalık´ta "Zeytin Varsa Hayat Var? konulu paneli

Ayvalık´ta

11. Uluslararası Ayvalık Zeytin Hasat Günleri çerçevesinde Ayvalık Belediyesine ait Alibey Kültür Merkezinde "Zeytin Varsa Hayat Var"....

11. Uluslararası Ayvalık Zeytin Hasat Günleri çerçevesinde Ayvalık Belediyesine ait Alibey Kültür Merkezinde "Zeytin Varsa Hayat Var" konulu panelde konuşan başkan Gençer, 2005 yılında bu etkinliğe başlandığında Türkiye´de kişi başı 800 gram olan zeytinyağı tüketiminin bugünlerde 2 kiloya ulaştığını söyledi.
Gazeteci Yazar Nedim Atilla´nın moderatörlüğünde gerçekleşen panele Tarihçi Yazar Prof. Dr İlber Ortaylı, Akdeniz Zeytinci Şehirler Birliği Başkanı İtalyan Enrico Lupi ve Zeytin Tarihçisi Alman Doktor Horst Schafer Schuchard konuşmacı olarak katıldı.
Panelde konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "Bu şenlikler sonunda gurur verici bir tablo görüyorum. 2005 yılında bu etkinliğe başladığımızda Türkiye´deki kişi başı zeytinyağı tüketimi 800 gramdı, şimdi 2 kilo, geçen sene 1. 8 kilo demişim bu sene 2 kilo diyorum. bu da artışların devam ettiğini gösteriyor, bu da gurur veriyor" dedi.
Prof. Dr. Ortaylı ise, tarihten zeytinyağının kullanımını ve günümüze kadar olan yolculuğunu anlattı.
Diğer konuşmacılar da zeytinyağı hakkında yaptıkları araştırmalar sonucunda ortaya çıkan konuları katılımcılarla paylaştılar.
Ayvalık Ticaret Odası tarafından bu etkinliği başlattığı için Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´e bir plaket verildi. Başkan Gençer´in plaketini Ekonomi Bakan Yardımcısı Müsteşar Adnan Yıldırım verdi.
Panelde ayrıca Ayvalık Ziraat tarafından "En İyi Çiftçi" ödül töreni yapıldı. Yılın çiftçisi seçilen Levent Karadağ ödülünü aldı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli