Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Ayvalık´ta zeytinde ilk hasat yapıldı

Ayvalık´ta zeytinde ilk hasat yapıldı

15. Uluslararası Ayvalık Zeytin Hasat Festivali´nde sembolik olarak ilk hasat yapıldı.

15. Uluslararası Ayvalık Zeytin Hasat Festivali´nde sembolik olarak ilk hasat yapıldı.
Hasada katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, zeytin üreticilerine bereketli bir hasat dönemi dileyerek stantları gezdi.
Her hasat bir barış çağrısı? sloganıyla festival boyunca Ayvalık´ın birçok yerinde birbirinden farklı etkinlikler düzenlenirken, hasat öncesinde protokol üyeleri birer konuşma yaparak zeytin üreticilerine hayırlı ve kazançlı bir hasat dönemi diledi.
Ayvalık´ta dünyanın en iyi zeytinyağının üretildiğini söyleyen AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir, zeytine ve zeytinyağına sahip çıkılmasını kaydetti.
Hiçbir yerde bu bölgede yediği zeytinin tadını bulamadığını söyleyen AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, zeytin ve zeytinyağının dünyaya pazarlanmasının yollarının aranması gerektiğini işaret etti.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, başta Ayvalık olmak üzere ülkemizdeki zeytin ve zeytinyağının hak ettiği değeri bulmasını umut ettiğini ifade etti.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel yılmaz, zeytin üreticisine bol ve bereketli bir hasat dönemi diledi.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´da, zeytinyağında Balıkesir´in yerinin çok önemli olduğuna dikkat çekti.
Zeytin üreticilerine de bereketli bir hasat dönemi geçirmeleri için temsili birer zeytin fidanı hediye edilmesinin ardından, zeytinlikte temsili ilk hasat gerçekleştirildi. Hasat sonrasında stantları ilgiyle gezen protokol üyeleri; zeytin ve zeytinyağları hakkında üreticilerden bilgi aldılar.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli