Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık’ta Bekir Coşkun Kütüphanesi 30 Ekim’de açılıyor

Ayvalık’ta Bekir Coşkun Kütüphanesi 30 Ekim’de açılıyor

Aydınlanma ve demokrasi mücadelesinin sembol isimlerinden, 18 Ekim 2020 yılında yitirdiğimiz Sözcü Gazetesi yazarı Bekir Coşkun adına Ayvalık-Alibey (Cunda) Adası’nda kuruluşu tamamlanan kütüphane rafları binlerce bağış kitap ile

Aydınlanma ve demokrasi mücadelesinin sembol isimlerinden, 18 Ekim 2020 yılında yitirdiğimiz Sözcü Gazetesi yazarı Bekir Coşkun adına Ayvalık-Alibey (Cunda) Adası’nda kuruluşu tamamlanan kütüphane rafları binlerce bağış kitap ile dolduruldu. 

Ayrıca Bekir Coşkun’a ait şahsi eşyaların ve kitapların da yer aldığı kütüphaneye çok sayıda kitapseverin yanı sıra, Ankara Gazeteciler Cemiyeti’nden yüzlerce bağış geldi. 

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, vefalı Ayvalık halkının üstat Bekir Coşkun’u hiç unutmadığını, belediye meclisindeki değerli üyelerin de vefa göstererek adının oy birliğiyle onaylandığını hatırlatarak, Bekir Coşkun’un adının Ayvalık’ta sonsuza kadar yaşayacağını söyledi. 

30 Ekim Cumartesi günü saat 17.00’de Bekir Coşkun Kütüphanesi’nin açılışına tüm sevenlerini davet eden Başkan Ergin, Bekir Coşkun’un en büyük hayalini gerçekleştirmenin onurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi. 



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı