Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ayvalıkta Faciadan Dönüldü

Ayvalıkta Faciadan Dönüldü

Ayvalık ilçesinde, geçtiğimiz gün meydana gelen kazada can kaybının olmaması mucize olarak nitelendirildi.

Ayvalık ilçesinde, geçtiğimiz gün meydana gelen kazada can kaybının olmaması mucize olarak nitelendirildi.
Edinilen bilgiye göre; Ayvalık`ın merkez de bulunan Fethiye Mahallesinde meydana gelen kazada, oldukça dik bir yokuş olan 3. Camii Sokak`tan aşağıya inmekte olan Selim Başkurt (61) yönetimindeki 10 BBU 06 plakalı özel aracın sola arka lastiği büyük bir gürültüyle patladı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre milyonda bir görülen kazada lastiği patladıktan sonra frenleri boşalan araç, yokuş aşağı süratle kayarak, sokağın başındaki Meydan Caddesindeki bir evin önündeki demir aydınlatma direğine büyük bir gürültüyle çarparak durabildi. Çarpmanın şiddetiyle aydınlatma direği esneyerek hemen arkasındaki evin duvarını deldi.
Kazada, özel aracın hava lastiklerinin açılmasının evli ve iki çocuk babası Selim Başkurt`u mutlak bir ölümden kurtardığı belirtilirken, kaza sırasında aracın yokuş aşağı süratle kaydığı ve oldukça işlek bir cadde olarak nitelendirilen Meydan Caddesinden herhangi bir aracın ya da yayanın geçmemiş olması ise mucize olarak nitelendirildi.
Kaza sonrasında olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı polis ekipleri, UEDAŞ ekiplerini olay yerine çağırarak, büyük ölçüde zarar gören aydınlatma direğindeki elektrik akımının kesilmesini sağlarken, yaklaşık 1 saat süresince yaya ve araç trafiğine kapalı kalan cadde, kaza mahalline çağrılan bir çekicinin kullanılmaz hale gelen aracı kaldırmasıyla açılabildi. Kazanın meydana geldiği noktanın hemen yanı başında bulunan bakkaliyenin bulunması ve mahalle halkından birçok sakinin söz konusu aydınlatma direğinin altında genelde sandalyeler koyarak oturup sohbet ettikleri kaydedilirken, kazada can kaybının olmaması büyük bir şans olarak nitelendirildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı