Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ayvalık’ta kumsalları işgal edenlere aman yok!

Ayvalık’ta kumsalları işgal edenlere aman yok!

Ayvalık İlçesi’ne bağlı kırsal Küçükköy Mahallesi içerisinde yer alan Sarımsaklı, Badavut ve Bilentur mevkiilerinde kullanımı ve sorumluluğu Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait...

Ayvalık İlçesi’ne bağlı kırsal Küçükköy Mahallesi içerisinde yer alan Sarımsaklı, Badavut ve Bilentur mevkiilerinde kullanımı ve sorumluluğu Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait sahil bölgesinde kalıcı halde bulunan şezlong ve şemsiyeler vatandaşların kumsalı kullanımını engellediği için Ayvalık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Jandarma işbirliğinde toplanıp, bölgeden kaldırıldı. 
Jandarma Komutanlığı ve Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce yürütülen çalışmalar kapsamında, bölgedeki sabit şezlong ve şemsiye sahiplerine bölgenin kamusal alan ve halkın kullanımına açık olduğu bilgisi verilip, şezlong ve şemsiyeleri kaldırmaları yönünde uyarılar yapıldıktan sonra bahse konu şezlong ve şemsiye sabitleyici vb. malzemeler kaldırılıyor. 
Görevliler yaptıkları açıklamada, “Kıyı kanunu Madde 5 – Kıyılar, Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır.” ifadelerine yer verdi. 
 Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Ayvalık’ kumsalları işgal edenlere !
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli