Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Ayvalık’ta yürütülen BİGEP Projesi değerlendirildi

Ayvalık’ta yürütülen BİGEP Projesi değerlendirildi

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) aylık değerlendirme toplantısı Ayvalık İlçesinde Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında düzenlendi.

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) aylık değerlendirme toplantısı Ayvalık İlçesinde Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında düzenlendi. 

BİGEP Projesi’nin çalışmalarını ve İl genelinde oluşturduğu enerjiyi ziyaret ve toplantılarla yakından takip eden Vali Şıldak, gündem maddesi eğitim olan programında İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Ayvalık İlçesindeki Okul Müdürleri, okulların BİGEP Proje sorumluları ve zümre başkanları ile toplantılarda bir araya geldi. 

Programına Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katıldığı değerlendirme toplantısında ilk olarak Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır yürütülen ve planlanan çalışmalar ile istatistikî bilgileri içeren bir sunum yaptı.
Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı yaptığı sunumda ortaokul ve lise düzeyindeki okullarda yapılan deneme sınavlarının ilçe, okul ve ders ölçeğinde değerlendirmesi hakkında bilgiler verdi. 

Vali Şıldak, öğrencilerin akademik başarılarının takibi açısından deneme sınavlarının önemli göstergeler olduğuna değindi. 

Toplantıda Balıkesir genelinde son bir ay içerisinde yürütülen çalışmaların kapsamlı bir şekilde değerlendirildiğini söyleyen Vali Şıldak basın mensuplarına açıklamada bulundu. 

Her deneme sınavının, her başarı düzeyinin ölçümünün gerçekleştirilmesiyle başarılı öğretmenlerin ve öğrencilerin ödüllendirildiğini söyleyen Vali Şıldak, “Sürekli tatlı bir rekabet ortamı içerisinde teşvik edici ve yönlendirici bir pozisyon alıyoruz. Yani eğitimin insan boyutunun liderlik ve sürükleyicilik özelliklerini ön plana çıkarıyoruz. Geçtiğimiz hafta ziyaret ettiğim İl merkezindeki 23 Nisan İlkokulumuzda yine bu tabloyu gördüm. İnanın etkilenmemek mümkün değil. Herkes benim hissettiğimden daha büyük bir inançla, coşkuyla projenin kendilerine kattığı yol haritası ve rehber olma anlamında onlara verdiği desteği ifade ediyor. Zaten bizim görevimiz de yol gösterici olmak, rehberlik etmek. Gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğini şekillendirecek bu süreçlerin takibini en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Nisan ayı itibariyle ulusal düzeydeki sınavlara 1,5 ay gibi kısa bir sürenin kaldığı bugünlerde biz odaklanmamızı tamamen sınava girecek öğrencilerimize yaptık. Her bir öğrencimizi yakın takibe alıp desteğimizi arttırıyoruz.” diye konuştu. 

Vali Şıldak, değerlendirme toplantısının ardından İlçedeki programında Okul Müdürleri, okulların BİGEP Proje sorumluları ve zümre başkanlarının katıldığı toplantıyla devam etti. 

Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı